Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселка Кунчева: Съвременният човек е заключен в себе си зад бронирани врати

6
Снимка: pierrot-bg.com

Спектакълът за възрастни "Самотата в съвременния човек/свят" гостува тази вечер на софийската публика.

Драматизацията и режисурата са на Веселка Кунчева по текстове на Антония Антонова и Цветелина Вътева ("Вайръл стихове за секс и драма").

"За мен това е много съкровен спектакъл, защото изследва една от най-болезнените теми на съвременния човек – затварянето в себе си, самотата, която започва да го заключва, да не му дава възможност да се среща с другите. Ако сега трябваше да поставя този спектакъл, мисля, че щеше да бъде доста по-тъжен.


Днешният човек е заключен в себе си зад доста бронирани врати. И мисля, че ни предстоят все по-самотни години", сподели в "Артефир" режисьорката Веселка Кунчева.

В представлението участват актьорите Анна-Валерия Гостанян, Валентин Василев, Деница Дончева, Елица Матева, Ива Николова, Иван-Александър Дойчев, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Любомир Желев, Маргарита Костова, Марияна Петрова.

Сценографията е дело на Мариета Голомехова, автор на музиката – Милен Апостолов.


Постановката е копродукция на Държавния куклен театър в Стара Загора и Драматично-кукления театър "Иван Радоев" – Плевен.

Публиката в София може да гледа спектакъла "Самотата в съвременния човек/свят" на 28 февруари на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев”.


Снимки: Държавения куклен театър - Стара Загора

По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва документална поредица за дарителството

Изключителните истории на едни от най-големите български дарители ще бъдат разказани от документалната поредица "Дарителите", която в четири последователни епизода ще проследи традициите на дарителството в България. Улисани в своето всекидневие, едва ли си даваме сметка колко много дължим на онези ярки личности, които са дарявали безкористно..

публикувано на 27.05.24 в 17:53

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи за осми път

Днес (27 май) започва осмото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи , който ще продължи до 1 юни, в парка пред НДК в рамките на Пролетния панаир на книгата. Тазгодишното мото на фестивала е "Книгата – приключение без край". Директорът на форума Искра Джанабетска коментира мястото на проявата сред културните събития..

публикувано на 27.05.24 в 16:43

Фрагменти от текстове и знаци в изложбата на Антония Дуенде и Волфганг Ниблих

Изложбата на българо-германската художничка Антония Дуенде и на германския художник Волфганг Ниблих се нарича "Слова – прозорци". Посветена е на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Това, което обединява двамата автори е, че вече десетилетия наред те интегрират в..

публикувано на 27.05.24 в 15:36

Роман за любовта на обикновения българин към всичко свято

"Гайдарят" е роман за любовта на обикновения българин към всичко свято. Автор е дипломатът от кариерата Светлозар Панов , познат на българските читатели с романите „Царицата“ и „Дяволът“. В "Terra Култура" Панов споделя, че "Гайдарят" пренася читателя в едно по-далечно историческо време, което по дух наподобява нашето съвремие. "Българите..

публикувано на 27.05.24 в 11:10

Д-р Катерина Гаджева за немската фотография

В предаването тази седмица гостува д-р Катерина Гаджева – изкуствовед, главен асистент в Института за изследване на изкуствата към Българска академия на науките, с която си говорим за немската фотография.  Участие ще вземе и Теодора Златева, с която заедно ще разгърнем страниците на най-новото българско списание за фотография "Обскура". Представяме..

публикувано на 27.05.24 в 09:55