Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧРД, Теди Кацарова! Продължавай да ни вдъхновяваш!

| обновено на 29.03.24 в 09:12 | Интервю
Теди Кацарова
Снимка: БГНЕС

На днешния 29 март в София се ражда една певица, която обгръща сърцата на слушателите си в топлина и утеха, а нейните песни са като слънце, озаряващо с нежност и красота.

Това е Теди Кацарова – артист с дарба да разтваря душата си пред публиката и да я запълва с изобилие от емоции. 

В интервю за предаването "Нашият ден" Теди споделя някои своите лични радости и вълнения. Тя разкрива, че започва всеки ден с любимия човек до себе си. Нейният партньор дори се премества от далечната Чехия, за да бъде с нея в България, което за мнозина е "геройство". 

Рожденият ден винаги е бил специален за Теди. Тя споделя, че обича да празнува и да се събира с любимите си хора. Пандемичната обстановка променя нейните навици, но напомня за важността на общността и подкрепата.

Теди споделя и виждането си за връзката между храната и семейството. Тя припомня, че трапезата е важен елемент от българската култура и общуване. В свят, в който технологията понякога изолира, трапезата може да бъде място за споделяне на важни моменти и връзка с близките.

Четенето е друга страст на Теди, която тя признава като връзка с истинската си същност и способността да се откъсне от виртуалния свят на телефоните. Нейният съвет към всички е да отделят време за себе си, за да се възстановят и рефлектират върху живота си.

Спомените от детството на Теди, когато нейните рождени дни са били пълни с радост и топлина, я връщат към вълшебни моменти на безгрижие и обич. Тя споделя, че винаги са отбелязвали празниците с голямо участие на семейството и приятелите.

Завършвайки интервюто, Теди разкрива същността на последния си албум – "Любов в тъмнина", песните, към който са създадени в периода на пандемията и носи послание за важността на музиката и любовта. Тя споделя, че един от нейните най-щастливите моменти е да пее на сватби.

Нашите пожеланията към Теди са да продължи да вдъхновява хората с музиката си и да им дарява моменти на красота и емоция. Нейните дни да продължават да бъдат източник на вдъхновение, нежност и доброта за всички, които я обичат и ценят.

Чуйте разговора в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Детска книга за късмета и проявленията му

Кой не си пожелава късмет? Тъкмо това е заглавието на книгата на Лорънс Шимел с илюстрации на Хуан Камило Майорга. От каква гледна точка обаче човек има късмет е друг въпрос.  За двете братчета, герои на книгата, късметът се изразява различно – единият има куче и може да чете в тъмното без фенерче, а другият просто вижда. Всеки е късметлия по..

публикувано на 28.04.24 в 08:20

Сцена "Дерида" в подкрепа на млади хореографи

Сцена "Дерида" отправя отворена покана към български хореографи, танцови екипи и компании, които работят на свободна практика в областта на съвременни танц, да кандидатстват по програма в подкрепа на млади хореографи. За стартиращите творци това е възможност да покажат най-новите си произведения на сцена "Дерида", обявява в "Артефир"..

публикувано на 27.04.24 в 10:00

"Емоции от първа необходимост" поставя по забавен начин важни теми за съвременното общество

Авторският музикален спектакъл "Емоции от първа необходимост" е премиерното заглавие в афиша на Драматичния театър "Сава Огнянов" - Русе. Постановката е на Ева Данаилова по фрагменти от "Страх и мизерия в Tретия райх" на Бертолт Брехт. Според нейното режисьорско решение спектакълът обединява две от миниатюрите в пиесата на Брехт –..

публикувано на 27.04.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

Чупим шаблони

В редакция "Хумор и сатира" традиционно сме против шаблоните, чупим ги непрестанно, но не ги изхвърляме, че може да потрябват. Тази неделя след новините в 18 това изглежда така: - Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос". - "Истинските новини" – жителите на Канарските острови се бунтуват срещу туристите,..

публикувано на 26.04.24 в 18:35
Примабалерината Анелия Димитрова и солистът Ивайло Янев

Примабалерината Анелия Димитрова и солистът Ивайло Янев танцуват на фестивала "Екселсиор" в Сиена

В навечерието на Международния ден на танца "Артефир" запознава слушателите с една вълнуваща новина от звездната карта на световния балет. Примабалерината Анелия Димитрова и солистът Ивайло Янев на Балета на Държавна опера - Стара Загора участват в 12-ия Танцов фестивал "Екселсиор" в Сиена , под артистичното ръководство на маестро Марко..

публикувано на 26.04.24 в 15:00