Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красотата в изложба на Иван Кюранов

7
Иван Кюранов

Иван Кюранов излага свои творби в самостоятелната си изложба "Красота". Тя съчетава различни подходи и смесени техники – от класическите маслени бои върху платно до съвременни, стилизирани технологични постмодерни трактовки в областта на индивидуалните живописни интерпретации и взаимодействия с фотоизображения, използвани като базов материал. 

Някои изображения са репродуцирани или заснети от самия автор, а други – подбрани от неговия фотоснимков архив (изрезки от списания и брошури от 60-те, 80-те година на ХХ век) или подходящи изображения, намерени в интернет.

Изложбата може да бъде видяна до 25 май в галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5".

Велин Манов разговаря с Иван Кюранов в "Артефир".

Снимки – "Vivacom Art Hall Оборище 5"
По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Зигар

"Война и наказание" рисува контекста на войната в Украйна

На български излезе "Война и наказание" – новата книга на руския журналист Михаил Зигар, който от години работи в емиграция.   "Превъзходен анализ на всичко, което доведе до жестокото и злощастно нашествие на Путин в Украйна...  Книгата на Зигар е пламенно проникновение в настоящето",  пишат за нея New Yorker, които я нареждат сред най-добрите..

публикувано на 12.06.24 в 16:23

120 години Атанас Далчев

"За поетите думата освен значение е особено съчетание от звуци, има особена дължина и тежест, съдържа  особена багра, носи особена атмосфера.  Поради това за поетите не съществуват синоними;  всяка дума е незаменима. Те я виждат, чуват, опипват  и усещат. Който няма това сетиво, ако щете,  материално отношение към нея, той не е поет",..

публикувано на 12.06.24 в 16:11
Руси Чанев

Руси Чанев представя на българчетата по света "Под игото"

Това е мащабно начинание, в което си партнират Българското национално радио в лицето на Радиотеатъра на програма "Христо Ботев“, издателство "Изток-Запад“ и Асоциацията на българските училища в чужбина. Аудиоверсията е записана в Българското национално радио и ще може да се проследи и в "Радиоколекция“ на програма "Христо Ботев“ от 1 юли, в..

публикувано на 11.06.24 в 18:20

Марияна Димитрова представя моноспектакъла "На Бога си, Земльо, икона" във Велико Търново

На 13-и юни във Велико Търново Марияна Димитрова-Алани кани всички жители и гости на града на своя моноспектакъл "На Бога си, Земльо, икона".  Едночасовата изява предлага стихове, музика и танци, които са авторски и носят дълбоката автентичност на българина. Ето какво споделя Марияна Димитрова: "Себеусещането да бъда българка е удоволствие, което..

публикувано на 11.06.24 в 17:50

"Пътят към душевен мир, или пътят към себе си" на Роси Вак

Какво се случва в душата и ума на хората в депресивни и тревожни състояния, на хората с емоционална зависимост, с комплекс за малоценност, с мазохистичен характер и други състояния?  Пет истории, вдъхновени от реални случаи от практическата работа с клиенти на психолога Роси Вак, са основата на новата ѝ книга  "Пътят към душевен мир, или пътят към..

публикувано на 11.06.24 в 15:48