Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

QUEEN дават шанс на феновете си да участват в 3 нови видеа към песни на групата

Universal Music Group (UMG), световният лидер в музикалната индустрия, разкри новината, че видеото към емблематичната песен за британските рок легенди QUEEN, “Бохемска рапсодия”, официално е гледано над 1 млрд. пъти в YouTube. Това е първото видео от преди 90-те години с такова постижение във видео стрийминг платформата. Това е и първото промоционално видео, което определя златен стандарт в жанра за следващите няколко десетилетия и днес продължава да вдъхновява и забавлява милиони фенове по света, повече от четиридесет години след като е създадено за първи път.

Създателите на QUEEN - Brian May и Roger Taylor споделят: “За нас е чест, че видеото към Бохемска рапсодия надхвърли 1 млрд. гледания в YouTube. Бихме искали да Ви благодарим и да отпразнуваме постижението с всеки от нашите невероятни фенове от цял свят чрез поредица от 3 нови музикални видеа към наши песни и всички те – с тяхно участие! Без значение дали си музикант, певец, танцьор, визуален артист или просто искаш да се забавляваш. Научи повече на www.youarethechampions.com и ще се срещнем някъде по пътя.

Музикантите от QUEEN представиха за първи път и нова ремастерирана видео версия на “Бохемска рапсодия”, достъпна за гледане в официалния YouTube канал на групата. Сега феновете могат да се насладят на подобреното видео в целия му блясък и така, както е било замислено от самото начало. В допълнение, текстът на песента е наличен на различни езици - английски, испански, италиански, френски, японски, полски, немски, индонезийски, корейски, чешки, руски и турски.

Кампанията "You Are The Champions" е в партньорство с YouTube Music, Universal Music Group и Hollywood Records. Инициативата е уникална по рода си, защото дава шанс на феновете да станат част от историята на QUEEN като участват в поредица от 3 видеа към едни от най-великите песни на групата.

Музиканти, певци, инструменталисти могат да вземат участие в “Бохемска рапсодия”. Танцьорите могат да демонстрират своята интерпретация на “Don’t Stop Me Now” с помощта на видео с инструкции от Polly Bennett (треньорът по движения на актьора Rami Malik, който влезе в ролята на Fredie Mercury в биографичния филм за QUEEN – “Бохемска рапсодия”). Визуалните артисти пък ще имат възможност да изработят дизайн на дума или фраза от текста на "A Kind of Magic".

Финалните версии на видеата ще бъдат публикувани по-късно тази година в официалния канал на Queen в YouTube.

Bohemian Rhapsody е звуков и кинематографски шедьовър и е една от най-запомнящите се песни на всички времена.”, коментира Lyor Cohen, Директор музикална продукция в YouTube. “Новото ремастерирано видео в YouTube със сигурност ще спечели нови фенове на песента от различни възрасти по цял свят.

Celine Joshua, Генерален Мениджър в Universal Music Group, споделя: “Развълнувани сме, че емблематичното видео към “Бохемска рапсодия” достигна историческите 1 млрд. гледания в YouTube. Сега, заедно с QUEEN, YouTube и Hollywood Records, сме горди със старта на кампанията “You Are The Champions”, иновативна инициатива за видео съдържание с участието на феновете на Queen от цял свят.”

“Бохемска рапсодия”редовно се спряга за една от най-великите песни, записвани някога. През 2004 г. тя е включена в Grammy Hall of Fame и читателите на списание "Rolling Stones" обявяват вокалното изпълнение на Freddie Mercury за най-доброто в рок историята.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Ивайло Атанасов за първи път представи своя творба в Керимовата къща -

Малък празник на изкуството в Керимовата къща

Областният управител Никола Чанев също не скри възхищението си: "37 картини са повече от впечатляващо. Аз се  радвам, че имаме възможност да се насладим на такива прекрасни творби от утвърдени имена,  класици, както и нови дарования.  Искам да пожелая много успех на изложбата и много  закупени картини" Никола Чанев пожела успех..

публикувано на 25.04.24 в 14:58

Ансамбъл "Филип Кутев" представя "Извори" в Кърджали

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ ще представи в Кърджали най-мащабния си спектакъл “Извори”, който е част от националното турне на ансамбъла през 2024 година. Събитието ще а на 6юни, от 19 ч., в Театрално - музикален център Кърджали (театъра).   Със специалното участие на “Quarto Quartet”. В новаторския спектакъл участват над 100 певци,..

публикувано на 24.04.24 в 11:57
Група X-R@y за музиката си, инициативата

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една рецепта на Росица Генчева за козунак на конци в домашни условия с точни указания за втасването на тестото . Ще чуем и защо хлебарят е добър психолог, мнение на шеф Пеньо Иванов, който също както Генчева е имал множество участия в известното кулинарно предаване на Иван Звездев. Във втората част на предаването, веднага след новините в 17..

публикувано на 21.04.24 в 18:11

Царството на дивите овце - муфлоните, е "Женда" (видео)

Единственото място в Родопите, където се срещат дивите овце - муфлоните, е Държавното ловно стопанство "Женда". Наричат го "Царството на муфлона". Някога в българските земи това е бил един от най-масово срещаните видове, който изчезва вследствие на лов. Преди няколко десетилетия започва възстановяването му. Държавно ловно стопанство "Женда" е..

публикувано на 19.04.24 в 16:56
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

Кога ще отвори ГКПП Рудозем-Ксанти?

До края на май, 2024 г. пътят от гръцка страна при ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде звършен. Това прогнозира областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той увери, че от българска страна всички процедури са изпълнени за отварянето на пункта и изрази надежда, че поне до средата на тази година "Рудозем-Ксанти" да бъде отворен за..

публикувано на 19.04.24 в 14:52
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..

публикувано на 17.04.24 в 13:43

Ученици: Трябва да сме активни граждани, ако искаме по-добър живот

Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио Кърджали един от участниците – Любо, ученик в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Учениците Мелвин и..

публикувано на 16.04.24 в 16:56