Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гроздан Колев: Няма отлив на учители от образователната система в Кърджали



В Кърджали няма конкретно установен отлив на учители от професията независимо по каква причина. Нещо повече, дори има учители напуснали преди години с молби да се завърнат, заяви Гроздан Колев, началник на РУО-Кърджали. Освен това имаме и доста икономисти и инженери минали през механизмите за получаване на следдипломна квалификация, подчерта Колев. На прага на новата учебна година, учениците, които ще постъпят в първи клас на 15 септември са 950. Тази цифра е на база учениците, които са били първи клас миналата година и прогнозни данни от децата излизащите от детските градини. Обявените свободни работни места към 10 август са 20 на брой в зависимост от потенциала и потребностите декларирани от директорите на училищата. Пет от работните места са за учители в целодневна организация или това са така наречените възпитатели.


Чуйте цялото интервю на Ангел Шенков с Гроздан Колев в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отец Петър Гарена с проповед на турски и руски по Великден (видео)

На Великден пред централния храм „Св.Георги Победоносец“ в Кърджали енорийският свещеник Петър Гарена чете текстове от Евангелието на турски и руски. „Ние четем Евангелието на църковнослaвянски, на български и обезателно и на турски. Така сa четели в Екзархията, така се чете в "Св. Александър Невски". Ние не сме по-големи нито от папата, нито..

публикувано на 05.05.24 в 13:49

Ерол Мюмюн: Нека има мир, спокойствие и топлина за всеки дом

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и Общинският съвет поздравяват християните в общината с Възкресение Христово! На този светъл празник, приемете нашите най-искрени благопожелания за здраве, щастие и много късмет! Нека има мир, спокойствие и топлина за всеки дом! Нека този голям християнски празник да бъде едно светло и ново начало! ЧЕСТИТО..

публикувано на 05.05.24 в 12:49

Почетоха паметта на загиналите войници и офицери от 10-та родопска дивизия

Областният лидер на ГЕРБ в Кърджали уважиа традиционния събор в местността "Паметника" край Девесилите. Всяка година в навечерието на 9 май местните хора почитат паметта на загиналите войници и офицери от 10- та родопска дивизия в Отечествената война и честват Деня на Европа и победата над хитлерофашизма.  Политически лидери,  общинари, потомци на..

публикувано на 05.05.24 в 12:39

Предимно слънчево време на Великден

Минималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - от 18° до 23°, в София - около 23°. Ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините и низините бъде мъгливо. Следобед в планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще бъде почти тихо, в Източна България - със..

публикувано на 05.05.24 в 12:07

Контрабандни цигари за близо 180 хиляди лева са задържани на "Капитан Андреево"

Общо 571 200 къса (28 560 кутии) контрабандни цигари, укрити в режещи машини в товарен автомобил, бяха задържани при проверка на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Регионалния пресцентър на митница Свиленград. Камионът е влязъл у нас от Турция на първи май, а случаят е в рамките на операцията по противодействие на..

публикувано на 05.05.24 в 12:02
Дамбалъ

Нощта на изцелението: Магичната вода на Дамбалъ лекува само един ден в годината (видео)

Хиляди ще се стекат край извора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград в нощта на 5 срещу 6 май.  Според поверието тогава водата, извираща от скалите, добива силата да лекува болести. Община Момчилград подготви района за предстоящото струпване на хора. В подготовката и протичането на събитието участват също служители на Държавното горско..

публикувано на 05.05.24 в 10:20

Кърджали посрещна Великден

Христос воскресе! Православният свят празнува чудото на Възкрeсението на Божия син - Исус Христос.  Стотици кърджалийци и гости на града се стекоха пред централния храм „Св.Георги Победоносец“, за да покажат, че вярата е силна и не спира да съществува.   Представители на кърджалийското православно духовенство отслужиха Пасхална служба в..

публикувано на 05.05.24 в 01:29