Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Посрещнете есента със "Slow Cinema" - новия сингъл на Jin Monic

Новата песен на Jin Monic - Slow Cinema е вече факт и от днес меломаните могат да я намерят в Spotify и в останалите музикални платформи, a също и с прекрасно видео към нея в You tube. Екстравагантна, стилна, много различна, но в същото време абсолютно “в техен стил”, песeнта Slow Cinema е поредната висока топка, която бандата подхвъля със замах към феновете си. Запомняща се, мелодична и танцувална, тя звучи още по-симпатично и в унисон със стилното си лирик видео. То е дело на София Добрева и е по текст на самата песен. Автор на музиката е Боян, а текстът е на Николай от бандата. Ключови детайли в песента са дело на Благоот Hayes&Y. Форматът лирик видео напоследък се използва често и от някои световни инди изпълнители. Ето че и българска инди банда в лицето на Jin Monic, може да се похвали с подобно видео и то от най-висока класа и стил.

Работихме по “Slow Cinema” в последните три години (с няколко прекъсвания) и сме изключително доволни от финалния вариант. Голяма заслуга за това има и нашият тонрежисьор - Десо Велчев, който успя да чуе и да сбъдне всичките ни желания”, споделят момчетата от Jin Monic. “Вярваме, че парчето пасва добре като смисъл и звучене точно на този период от годината, в който лятото тъкмо си отиде и всички сме леко замаяни от сблъсъка с хладната меланхолия на есента”, добавят още те.

Jin Monic е част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на Жоро от Остава, който е ко-продуцент на новото парче, заедно с Благоот Hayes&Y. Групата се събира през 2011 г. и до днес това са: Николай (вокал), Ивайло (китара), Боян (китара), Джокич (бас) и Георги (барабани). Първият им сингъл „Sober Face“ е от 2015 г. и е последван от синглите „Esus“ и „You Stay Blue“. През 2016 г. излиза първият им едноименен албум, а през 2018 г. излиза EP-то „Candy Coated“ с видео клип към едноимената песен. Парчето влиза под №1 в класацията “ТОП 20” на БНР и остава там две поредни седмици. В началото на 2019 г. бандата пусна песента “Saline” заедно с нестандартно видео към нея, снимано изцяло с камерата на мобилен телефон. Ко-режисирано от Боян (китарист в групата) и Магдалина Дианова (художник и аниматор) - резултатът е повече от интересен. Подходът на бандата и към Slow Cinema продължава да е в духа на нестандартното, подчертавайки и залагайки на стилно музикално и визуално присъствие.

Slow Cinema можете да чуете и на живо на 30 октомври в клуб “Строежа” в София, както и още от музиката на Jin Monic.


Вижте още

Получаването на пенсиите в Черноочене при строги здравни-санитарни изисквания

В община Черноочене няма желаещи доброволци, които да помагат на болни или възрастни хора в общината при нужда, а и това не се налага, казва кмета Айдън Осман. „Почти няма хора прибиращи се от Европейския съюз, а тези които си дойдоха по-рано, вече на 90% от тях им изтича карантинния период“, това съобщи кмета на селската община...

публикувано на 08.04.20 в 10:50

Салата табуле и пудинг с коприва - две рецепти от пролетната градина

Как да се храним в момента, за да може тялото ни да се опълчи на настинките и грипа? На помощ ни идват зелените листни зеленчуци. Кулинарят Росица Генчева ще ни предложи две рецепти - за пудинг с коприва и за салата табуле, но в неин вариант. Въпреки че цените на пазара постоянно растат, смея да твърдя, че ще са ви нужни съставки, които има..

публикувано на 07.04.20 в 14:30
Проф. Емилия Константинова

Студенти от АМТИИ предлагат икономически мерки за творците

Възможни решения за противодействие на икономическите последици от пандемията от COVID-19 в областта на изкуството, предлагат студенти по Артмениджмънт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив /АМТИИ/. Те обобщиха конкретни предложения по време на онлайн обучението с проф. Емилия..

публикувано на 07.04.20 в 12:50

Д-р Йорданка Господинова съветва: Как да не натрупаме излишни килограми по време на изолация

По време на пандемия и принудителния престой у дома, наднорменото тегло чука на врата като консумацията на храна сама по-себе си предразполага за намаляване нивото на стрес в организма. Ограниченото пространство е изпълнено с изкушения а организма не изразходва енергия. Нека не забравяме и психологическия фактор на несигурност и униние при което..

публикувано на 07.04.20 в 09:00

Психологът Магдалена Романова: Бракът изисква сериозни усилия и самопожертвователност

По време на извънредното положение доста двойки са принудени да бъдат заедно 24/7. Искат или не това води до обостряне на взаимоотношенията им, независимо в добра или лоша посока. В условията на карантина и глобална пандемия молбите за разводи нараснаха по света. Увеличеното време, което брачните двойки са принудени да прекарват заедно,..

публикувано на 07.04.20 в 08:43

Има увеличение на заявленията за ползване на услугата домашен социален патронаж от началото на извънредното положение

В своя "Фейсбук лайф" както го нарича кмета Хасан Азис даде отчет, за това како е предприето и какво е свършено до момента от община Кърджали и кризисният общински щаб в рамките на кризисната ситуация с ковид-19. Кметът каза, че регистрираните граждани, които са си дошли от чужбина и  други градове в страната в община Кърджали са над 240 души...

публикувано на 06.04.20 в 13:25

Класическата музика в България ще достига онлайн до публиката през април

Музикалните културни институти в България обединяват усилията си в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение. "Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и..

публикувано на 05.04.20 в 21:27