Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училището в село Конево няма да отвори врати за новата учебна година

Във всички училища в област Кърджали учебната година ще започне навреме, ремонтите които текат в момента ще се приключили до 15 септември, това увери началникът на Регионалното управление по образованието. Само в бившето спортно училище “Иван Вазов” в Кърджали няма да влязат ученици, тъй като ремонтът ще продължи и през предстоящата учебна година.

Първокласниците в област Кърджали през учебната 2023 - 2024 година са близо 700, като малко над 420 от тях са в община Кърджали.

Трима ученици от село Конево, община Кърджали няма да прекрачат прага на родното училище, защото школото им се закрива. Те са пренасочени в училището в с. Миладиново.

В областта има само три училища, които са на двусменен режим на обучение, като с двете проблемът ще бъде решен след ремонта на старото спортно училище. Това са Езикова гимназия “Христо Ботев” и ОУ “Кирил и Методи”, които са в една сграда и СУ “Отец Паисий”, което няма достатъчно материална база също продължава двусменния режим на обучение.

Чуйте още в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

На Петровден откриват Национален гайдарски събор "Апостол Кисьов" в Стойките

В родното село на Апостол Кисьов Стойките ще се проведе V-ти Национален гайдарски събор на негово име. Гайдари от цялата страна ще си дадат среща на 29 и 30 юни в родопското село. Преди пет години инициативен комитет решават съвместно с читалище “Пробуда - 1903” с. Стойките да основат събор на гайдари. За този период в селото отвори врати и единствения..

публикувано на 04.06.24 в 15:41

Носията и гайдата на Стою Чонгаров стават част от съкровищницата на музея в Смолян

Наследниците на гайдаря Стою Чонгаров – дъщеря му Адилина Чонгарова и синът му – Петко Чонгаров, подариха на Регионалния исторически музей “Стою Шишков” в Смолян  неговия личен костюм, изработен в края на 50-те години на ХХ в., гайдата, на която се учи и на която свири дълги години, изработена от Георги Марков от с. Кремене, чантата за гайда и други..

публикувано на 04.06.24 в 13:31

На мотор от Бургас до Кърджали за изложба - мост между две общини

По темата работих, аз Радка Петкова.

публикувано на 03.06.24 в 15:35

Джазът завладява Кърджали на 15 юни

За 13-ти път през юни Кърджали ще бъде домакин на Кърджали Джаз фест, който е приемник на фестивала "Долината на Орфей". Тази година форумът ще се проведе на 15 юни, събота, на традиционното място - бутиков хотелски комплекс в кв. "Байкал". Новото в изданието е началният час - 12 на обед, и увеличеният брой групи, които ще участват - четири.  "Решили..

обновено на 03.06.24 в 14:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

60-ият юбилей на поетесата енергетик Роса Соколова продължава да вълнува приятелите й , поканени да съпреживеят нейния арт и личен празник на високо в планината. Ще чуем звукова картина , мнението на внучката Ради, както и на самите замесени в юбилея . Във втората част на вкусния ни следобед ще ви представя репортаж от две изложби -..

публикувано на 03.06.24 в 12:12

Метин Хафъзсалим: Най-малко безработни има в общините Кърджали и Момчилград, най-много са в Ардино

Област Кърджали се нарежда на 21-ва позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната, това каза Метин Хафъзсалим, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Кърджали. Той информира, че  през последният отчетен период, месец април 2024г., в област Кърджали на работа са постъпили 377 безработни лица. От тях на първичен пазар..

публикувано на 31.05.24 в 16:01

Светулките зад решетките на алкохола

По темата работих, аз, Радка Петкова.

публикувано на 30.05.24 в 12:08