Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„НосиЯ и танцувай”2 във Варна подкрепя даровити деца

Благотворителна кампания в подкрепа на изгорялото читалище „Яким Десподов“ в село Глождене организират в петък, 5 април, от Фондация „Българин“. Събитието започва от 19 часа и ще се проведе в „Морско казино“-Варна. Специален гост ще бъде народният певец Здравко Мандаджиев. Със своите изпълнения ще се включат и ученици от Хуманитарната гимназия „Константин Преславски“, Академичния танцов театър при Свободния университет „Черноризец Храбър“ и оркестър „Бриз“, съобщиха Ирина Цветкова и Станимир Георгиев от фондация „Българин”.

Първото издание на кампанията „НосиЯ и танцувай” събра 3 хиляди лева за 12 северняшки народни носии за учениците от Хуманитарната гимназия във Варна. С тях талантите ще изпълняват своя най-нов танц „Влаинки”.

Фондация „Българин” в петък ще обяви и своята нова кампания в подкрепа на даровити деца и семейства, които нямат финансовата възможност да развиват техните таланти. Критериите в момента се изработват от експертен съвет, съобщи Станимир Георгиев.

Кауза за фондацията е и подкрепата за варненското Средно училище „Елин Пелин”. Общо 1 600 лева са нужни за закупуването на ризи, от които имат спешна нужда. Към този момент събраните средства от страна на фондация „БЪЛГАРИН” са в размер на 1270 лв. Останалите ще бъдат отделени от бюджета на училището, каза още Станимир Георгиев. „Надявам се още тази седмица да поръчаме ризите за „Елин Пелин”, допълни той.

Какво още казаха Ирина Цветкова и Станимир Георгиев – чуйте в прикачения звуков файл:









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Роберт Фицо

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицo

Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицo в град Хандлова. Той е отведен в болница. Заместник-председателят на парламента Любош Блаха потвърди инцидента по време на заседание на парламента и го отложи до второ нареждане, каза словашката информационна агенция TASR. Инцидентът станал пред местния Дом на културата, където Фицо се срещна със свои..

публикувано на 15.05.24 в 16:26

Варненската прокуратура разследва строителни измами във Варна и страната

Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР във Варна водят разследване за строителни измами, извършвани на  територията на варненска и други области в страната, съобщиха от пресцентъра на обвинението. Подробности по случая ще бъдат съобщени на брифинг утре – 16 май, в 11 часа, в сградата на Окръжния следствен отдел при Окръжна..

публикувано на 15.05.24 в 15:57

Връчиха годишните финансови награди на студенти от Икономически университет-Варна

В Икономическия университет във Варна бяха връчени финансовите награди от Фонда за подпомагане на талантливи студенти. Церемонията се проведе за десети път.  Наградите са в областите  информатика, право, икономика и търговия. От следващата година ще има награда и в областта на инвестициите и оценяването на недвижимите имоти. Това съобщи..

публикувано на 15.05.24 в 15:53

Предлагат създаването на индустриална зона за рибарство и аквакултури във Варна

Индустриална зона за рибарство и аквакултури да бъде създадена във Варна. Това предложение на общински съветници получи подкрепата на колегите им от комисията по “Туризъм, търговия и рекламна дейност”, съобщиха от общинския пресцентър.  Идеята е зоната да бъде изградена върху два общински имота с обща площ 75 хил. кв. м  на територията на бившето..

публикувано на 15.05.24 в 15:52
Снимката е илюстративна

Предлагат безплатни карти за пенсионери, ученици, студенти и хора с увреждания над 50 % във Варна

Предложение за издаване на безплатни карти за градския транспорт за пенсионери, ученици, студенти и хора с увреждания над 50 % във Варна приеха общинските съветници от Постоянната комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет.  Членовете на комисията гласуваха с един въздържал се и препратиха предложението за дискусия в комисията по финанси.  По..

публикувано на 15.05.24 в 15:38

Ремонт на участък от пътя Варна - Добрич затруднява движението

Ремонтират участък от пътя Варна - Добрич, в близост до разклона за село Крумово. Движението е силно затруднено и се регулира от служители на Областно пътно управление, видя репортер на Радио Варна.

публикувано на 15.05.24 в 14:55

Голям пожар на пристанището в Солун

Голям пожар избухна на пристанището в Солун тази сутрин, съобщи "ПротоТема". Пожарът е възникнал в товарен автомобил малко преди 06:00 ч. тази сутрин. Огънят се е разпространил към най-малко четири други камиона, а гъст дим покрива района. Пламъците са потушени от 12 пожарникари, които са се отправили към района с пет противопожарни автомобила. Двама..

публикувано на 15.05.24 в 13:44