Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводненията в Гърция взеха жертва

Изключително силните дъждове засегнаха и съседна Гърция. Наводнения има и в района около Солун и Халкидики, където не малко българи почиват. Бедствието взе и жертва. Мъж е открит мъртъв в планината, съобщи NOVA.

Река Ропотамо, която преминава през Солун, е повишила нивото си, затлачила се е и е преляла. Наводнена е къща в близост. Живеещите в нея са успели да се спасят на по-горни етажи на жилището си.

Според прогнозите на синоптиците се очаква леко подобряване на времето.

На Халкидики има локални наводнения, но не се съобщава за жертви и пострадали.

По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Временно затруднено ще бъде движението по бул. "Чаталджа" в петък

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони ще бъде затруднено движението по булевард "Чаталджа" в петък, 17 май,  между 14 и 16.30 часа, съобщиха от пресслужбата на Община Варна.  Дейностите ще бъдат извършвани в участъка от светофара на бул. "Осми приморски полк" по продължение на бул. "Чаталджа" до южния вход на пазара, посочват от отдел..

публикувано на 16.05.24 в 17:38

Здравният министър удължава забраната за износ на инсулин с още месец

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства. Това са инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар лекарства, както и антибиотици, предназначени за системна употреба в детска възраст, съобщиха от здравното министерство. Здравният министър мотивира..

публикувано на 16.05.24 в 17:34

Кметовете на Варна и Бургас настояват за магистрала между Северното и Южното Черноморие

Кметовете на Варна Благомир Коцев и на Бургас Димитър Николов, както и на по-малките черноморски общини, ще обединят усилията си и ще продължат заедно да настояват пред държавата между Северното и Южното Черноморие да бъде изградена автомагистрала или скоростен път. Това стана ясно по време на годишна среща  на бизнеса от Черноморието, която се..

публикувано на 16.05.24 в 16:55

Хотелиери основаха нова асоциация

Представители на най-големите хотелски вериги у нас основаха Сдружението "Българска хотелска асоциация“. Вписването в Търговския регистър е от 14 май 2024 г. Учредителите са 13, съобщи за Радио Варна Красимира Стоянова – изпълнителен директор на КК „Албена“ АД. Стоянова е един от членовете на Управителния съвет на новоучредената Българска хотелска..

публикувано на 16.05.24 в 16:50

БАН подкрепи университетите

Ръководството на Българската академия на науките изцяло подкрепя позицията на висшите училища, изразена в публикуваното отворено писмо до държавните институции от 14 май 2024 г., се казва в становище на БАН във връзка с писмото на Съвета на ректорите. Протест: На 20 май всички държавни и част от частните университети няма да отворят врати..

публикувано на 16.05.24 в 16:09
Снимката е илюстративна

НАП проверява 40 заподозрени за участие в престъпна група за строителни измами

Националната агенция за приходите проверява общо 40 граждани и свързани с тях фирми по подозрение в участие в престъпна група за строителни измами, действала във Варна и региона. По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли..

публикувано на 16.05.24 в 15:04
Новият директор на ФКЦ-Варна Виктория Митева

ФКЦ-Варна с нов директор

Виктория Митева е новият оперативен мениджър на Фестивалния и конгресен център. Това съобщи на пресконференция във Варна изпълнителният директор на НДК в София Андрияна Татарова. От години варненският Фестивален комплекс е под шапката на Националния дворец на културата. Предстои пребрандиране и налагане на новото название „НДК Варна“...

публикувано на 16.05.24 в 14:00