Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневен младежки форум "Не на зависимостите" в Арт салона на Радио Варна

19 януари, петък, Арт салон на Радио Варна, 13.30 часа

20 януари, събота, Арт салон на Радио Варна, 09.30 часа


На 19-ти и 20-ти януари 2024 г. в Арт салона на Радио Варна ще се проведе финалният форум на Проект "Не на зависимостите" за превенции на наркотици, алкохол и електронна среда, организиран от Сдружение "Старс Академи" и финансиран от Министерство на младежта и спорта.

Ще вземат участие младежи от училищата на града, които в открита дискусия ще разискват видовете зависимости, методите за упражняване на личен контрол, разпознаване на симптомите и къде следва да се потърси професионална помощ.

Внимание ще бъде обърнато на последиците от всяка от зависимостите като в дискусионните панели с провокиране на мнения и аргументи на младите участници за последиците за здравето, законовите рискове след употребата на психоактивни вещества и алкохол, заплахите на Интернет и други.

Инициативата е насочена към младите хора, с цел информираност и превенция относно този мащабен обществен проблем, който засяга здравето и живота на хората.

Двудневният младежки Форум срещу зависимостите - наркотици, алкохол и електронна среда - под надслов "Не на зависимостите!" се осъществява по проект НПИМД-КО2-042/2023/25.03.2023 г. „НЕ на зависимостите!“ с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г. Договор №25-00-61 от 18.07.2023 г. към Министерството на младежта и спорта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Синя зона, център, Варна

Синята зона във Варна няма да работи днес

Паркирането в централната част на Варна и днес ще бъде безплатно , тъй като на официални празници синята зона не работи.  От общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона" напомнят, че паркирането в центъра ще е отново платено от 7 май, вторник, а работното време е от 9.00 до 20.00 часа. За повече информация гражданите могат да използват..

публикувано на 06.05.24 в 07:14
Есенно море, ноември

Слънчево време на Гергьовден

Утрото на празничния 6 май ни посреща с тихо и спокойно време. Днес в ранните сутрешни часове ще има разкъсана ниска облачност, по-късно ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, следобед умерен от югоизток. Преобладаващи максимални температури между 21° и 26°, за крайбрежието 16-21, за В арна около 19°...

публикувано на 06.05.24 в 06:00

Ясно и слънчево ще е времето на Гергьовден

Според синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология във Варна, през следващото денонощие времето ще се запази предимно ясно и слънчево. Ще духа слаб вятър от юг, утре по крайбрежието до умерен от югоизток.  Минимални температури между 6° и 11°, а максималните във вътрешността слабо ще се повишат и ще достигат 20°-25°, само по..

публикувано на 05.05.24 в 16:30

Празнична програма за Гергьовден в Каварна

На 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия, Каварна отбелязва своя празник. Камбаните на православния храм „Свети Георги“ ще прозвучат в 8 часа и 30 минути за да поканят миряните на празнична литургия, отслужена от отец Василий. Празничната програма организирана от община Каварна започва в 10:30 на централния площад „Защитата на..

публикувано на 05.05.24 в 16:00

Доброволци в Добрич помогнаха на стотици в навечерието на Великден

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията „Споделен хляб“ в Добрич. Инициативата се организира от фондация „Милостиво сърце“ и Клуба по народни танци „Жътвари“ осма година. В акцията по милосърдие участват и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:34

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 05.05.24 в 13:15

Празнично богослужение за Второ Възкресение в Катедралата във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Второ Възкресение с прочитане на библейските текстове на 12 езика. На тази празнична литургия по традиция се четат текстове от Евангелието на различни езици, посветени на Възкресението на Божия син - Исус Христос. Така се напомня, че благата вест за Христовото Възкресение е била отнесена..

публикувано на 05.05.24 в 12:32