Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условията за туризъм в планините не са добри

Снимка: Слушатели на БНР

Условията за туризъм в планините не са добри, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).

В Стара планина духа ураганен вятър, има мъгла и вали сняг. В останалите планини също има ниска облачност и мъгла, а в по-ниските части вали и дъжд.

Планинските спасители предупреждават, че трябва да се внимава и по пистите в курортите, които са много твърди.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1500-1700 метра - от сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който ще отслабне и следобед ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около 0°.  


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пускат всички фонтани и градски чешми във Варна до средата на май

От 1 до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовната оперативка на всички административни звена в Община Варна. Фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено..

публикувано на 29.04.24 в 15:50

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, партия „ДПС“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП - За..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Продължава набирането на средства за завършване ремонта на храм „Свети Георги“ в Балчик

С помощта на дарители и общински средства последните две години са извършвани обновления по църковната сграда. Направен е осно­вен ремонт отвътре и отвън, на покрива, сменена дограмата. Дворът е облагороден с нови дръвчета, лехи, цветя и пейки. Пос­троена е чешма според църковната традиция с иконата на св. Георги и..

публикувано на 29.04.24 в 14:28
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна утре заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 29.04.24 в 11:29

Хотелите на Златни пясъци ще са пълни по Великден

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира...

обновено на 29.04.24 в 11:08

891 свободни места за първо класиране в детските ясли във Варна

Обявиха 891 места за първото класиране за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна. Електронната система за прием ще бъде отворена за регистрации на нови заявления в периода от 2 май до 20 май, включително. Класирането ще бъде обявено на 22 май до 17:00 ч. Срокът за потвърждаване на класираните деца е от 23май до 30 май 2024 г.  Водещ..

публикувано на 29.04.24 в 10:01

Рибари: Варна вероятно няма да успее да кандидатства по програма "Рибарство"

Във Варна има само три законни рибарски пристанища – две общински и една частно, докато във варненската акватория работят около 200 лодки и 50 рибарски кораба. Дългогодишният проблем с узаконяването на лодкостоянките за рибарите беше повод за нова среща с тях в Областна администрация, с участието и на местната власт. Има два проекта, които са..

публикувано на 29.04.24 в 09:56