Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опра Уинфри, Джордж Лукас и Анджелина Джоли са сред най-щедрите знаменитости в света

Анджелина Джоли

Даряването на пари за благотворителност и за тези, които най-много се нуждаят от тях, е нещо, което не всички знаменитости правят, но има някои известни личности, които редовно споделят богатството си с хора в нужда. Ето по-известните от тях.

Матю Макконъхи - Освен че през годините е правил многобройни благотворителни дарения, той е създал и фондацията "Just Keep Livin", в която са инвестирани над 2 милиона долара и която подпомага образователни програми.

Анджелина Джоли - Анджелина е добре известна с хуманитарната си дейност. Тя не просто дарява големи суми пари за благотворителност, а обича да се включва и да помага лично.

Опра Уинфри - Освен че е една от най-влиятелните жени в света, тя е и един от най-големите дарители за благотворителни каузи. Всяка година Опра дарява огромни суми на образователни фондации и институции.

Ема Уотсън - Актрисата е толкова отдадена на хуманитарната и благотворителната си дейност, че всъщност спира кариерата си, за да помага на институции и да се знае повече за равенството между половете в университетите.

Сандра Бълок - Сред различните дарения, които е направила през кариерата си, едно от най-забележителните е дарението на милион долара за организацията "Лекари без граници" в Хаити.

Киану Рийвс - Киану е един от най-щедрите холивудски актьори и е направил дарения за многобройни каузи, като борбата с левкемията и защитата на децата. Той дори споделя заплатата си от "Матрицата" с каскадьорите във филма.

Джордж Лукас - Джордж е вложил над 4 милиона долара в образователната фондация "Джордж Лукас", чиято мисия е да мотивира младите хора да бъдат отговорни граждани и да им помогне да осъществят мечтите си.
По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полярно сияние оцвети небето и над България

Необичайно полярно сияние, дължащо се на слънчево изригване, беше наблюдавано в България през изминалата нощ, съобщава БНР. На явлението, което оцвети небето в пурпурно-алено, можеха да се наслаждават в Румъния, Молдова, Полша, Германия, Франция, Англия, Гърция и Унгария. Снимка: Meteo Bulgaria

публикувано на 11.05.24 в 16:52

„Подай ръка – спаси лапа“ от приюта в Каменар ще се проведе във Варна

Кампанията „Подай ръка – спаси лапа“ ще се проведе на 12 май от 10:00 до 16:00 часа на полянката под Пантеона в Морската градина. Събитието се провежда за трети път, като тази година мотото е „Осинови порода „любов“. Организатор е Ротаракт клуб – Варна и техни партньорски организации, със съдействието на Община Варна. Целта на кампанията е да насърчи..

публикувано на 11.05.24 в 16:45
Цар Фердинанд

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

Цар Фердинанд се завръща в България. Пренасянето на тленните останки от Кобург в София се очаква до месец, съобщиха от двореца „Врана“, предаде БГНЕС. След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква „Св. Августин" в същия град. В годината на смъртта му погребението на царя..

публикувано на 11.05.24 в 15:04
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Светите братя Кирил и Методий почитаме на 11 май

Българската православна църква почита днес светите братя Кирил и Методий. Денят се отбелязва с празнична света литургия, отслужвана във всички епархии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните. Първите сведения за..

публикувано на 11.05.24 в 09:05
ПГГСД

Радио Варна представя - 100 години ПГГСД "Николай Хайтов"

100 години. Точно толкова се навършват през 2024-а от основаването на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. От малко селско училище до модерна гимназия пътят е дълъг, но всяко усилие си е струвало, убедени са всички, които са свързали живота си с него. В началото са били само две стаи..

публикувано на 11.05.24 в 09:00

Великденското интелектуално състезание "Какво? Къде? Кога?" ще се проведе на 11 май

На 11 май от 16:30 часа в Младежкия дом във Варна ще се проведе Великденско интелектуално състезание "Какво? Къде? Кога?".  В надпреварата ще вземат участие 8 представителни отбора, всеки с по 6 състезатели. В решаването на интелектуалните загадки ще премерят сили младежи от Клуб „Делфин“- Варна, основни и средни училища, професионални и профилирани..

публикувано на 10.05.24 в 19:20

Аматьорските футболни лиги отново се обединяват в благотворителен турнир по мини футбол в полза на Павел Станчев

Павел Станчев води неравна битка с коварна и много рядка болест. Става въпрос за Сарком на Юинг – рак на костите, чието лечение се оказа резистентно към първоначално приложената терапия и отново са нужни средства за нова и по-скъпо струваща терапия. През ноември 2023 г. огромна вълна на съпричастност допринесе в събиране на средства, с които да започне..

публикувано на 10.05.24 в 17:26