Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Mета разследва глобалното прекъсване на Фейсбук и Инстаграм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мета съобщи, че разследва широко разпространените прекъсвания на своите платформи Фейсбук, Инстаграм и Тредс, след като потребителите по целия свят бяха блокирани от своите акаунти, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Наясно сме, че хората имат проблеми с достъпа до нашите услуги. В момента работим по този въпрос", заяви говорителят на Meta Анди Стоун в публикация в X.

Според уебсайта DownDetector съобщенията, че Фейсбук не работи, са достигнали своя връх в 17:30 българско време - около 500 000. Пикът на съобщенията за Инстаграм е бил около 70 000 по същото време.

Тредс, конкурентът на Туитър (Х), който беше пуснат през 2023 г., също страдаше от съобщения за прекъсвания, въпреки че Уатсап, услугата за съобщения на Мета, изглеждаше пощадена.

На страницата със статуси на Фейсбук, предназначена за рекламодателите, се казваше, че сайтът страда от "сериозни смущения" и че "инженерните екипи активно търсят решение на проблема възможно най-бързо".

Потребителите, които се опитваха да получат достъп до Фейсбук, бяха помолени да влязат в системата, но не успяха да влязат в профилите си, използвайки правилната парола.

В Инстаграм потребителите на мобилни устройства споделиха, че „фийдовете“ им не се обновяват.

Фейсбук е най-голямата социална медийна платформа в света с 3 млрд. активни месечни потребители.

Според последните данни Instagram има около 1,35 млрд. потребители. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, партия „ДПС“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП - За..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Продължава набирането на средства за завършване ремонта на храм „Свети Георги“ в Балчик

С помощта на дарители и общински средства последните две години са извършвани обновления по църковната сграда. Направен е осно­вен ремонт отвътре и отвън, на покрива, сменена дограмата. Дворът е облагороден с нови дръвчета, лехи, цветя и пейки. Пос­троена е чешма според църковната традиция с иконата на св. Георги и..

публикувано на 29.04.24 в 14:28
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна утре заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 29.04.24 в 11:29

Хотелите на Златни пясъци ще са пълни по Великден

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира...

обновено на 29.04.24 в 11:08

891 свободни места за първо класиране в детските ясли във Варна

Обявиха 891 места за първото класиране за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна. Електронната система за прием ще бъде отворена за регистрации на нови заявления в периода от 2 май до 20 май, включително. Класирането ще бъде обявено на 22 май до 17:00 ч. Срокът за потвърждаване на класираните деца е от 23май до 30 май 2024 г.  Водещ..

публикувано на 29.04.24 в 10:01

Рибари: Варна вероятно няма да успее да кандидатства по програма "Рибарство"

Във Варна има само три законни рибарски пристанища – две общински и една частно, докато във варненската акватория работят около 200 лодки и 50 рибарски кораба. Дългогодишният проблем с узаконяването на лодкостоянките за рибарите беше повод за нова среща с тях в Областна администрация, с участието и на местната власт. Има два проекта, които са..

публикувано на 29.04.24 в 09:56

Теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за изборите на 9 юни, предаде БНР. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна..

публикувано на 29.04.24 в 09:50