Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортният журналист Румен Генов: Подкрепата за Гонзо от Варна не е изненадваща

В края на миналата седмица Георги Иванов - Гонзо беше избран за президент на Българския футболен съюз с 235 гласа подкрепа. Гонзо спечели вота в Пловдив, Велико Търново и Варна, като загуби от Димитър Бербатов единствено в Зона София – 65-71 гласа в полза на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед".

Гонзо избегна балотаж, след като за победа бяха нужни 234 гласа. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов получи 35 гласа, а останалите кандидати – Манол Иванов, Петьо Костадинов, Георги Захариев и Георги Градев - общо 15 гласа.

Спортният журналист на Радио Варна Румен Генов спорели впечатленията си от Конгреса на Българския футболен съюз пред Иван Барбов за предаването "Новият ден". 

Генов отбеляза като положителни страни прозрачността на Конгреса и това, че в новия изпълком на футболния съюз не влизат клубни президенти. "Гонзо търси някаква приемственост.", каза Генов за новоизбрания президент на БФС. Някои футболни хора се изказаха добронамерено за Георги Иванов въпреки недоброто впечатление, което остави с престоя си във футболния съюз, добави той. а мен ми хареса, че проведоха Конгреса при пълна прозрачност, както искаше Бербатов. По отношение на Гонзо - той не беше моят фаворит, защото аз го приемам като част от старото ръководство. Макар че беше съвсем от скоро, не е от статуквото", добави Генов. 

"Аз съм на мнението, че трябва да му дадем шанс. Има интересни идеи", коментира още той. Работата с детско-юношеските школи и връщането на футболната игра сред момичетата и учениците са две от нещата в програмата на Гонзо, на които Генов е привърженик. Спортният журналист допълни, че е важно да се обърне внимание на клубната база на стадионите. "Има много стадиони в България с отбори, които дори играят в елита, а клубната им база е като за отбори в трета група", посочи той, като допълни: "Бербатов натежа с коментарите си дори и пред настоящото ръководство и това му изигра лоша шега". Генов е на мнение, че хората възприемат повече Стилиян Петров като човек, който може да оглави Съюза.

Подкрепата за Гонзо от Варна не е изненадваща, каза Генов. Присъствието му като треньор на "Черно море" остави добри спомени във варненци, допълни спортният журналист. 

Целия разговор на Иван Барбов с Румен Генов чуйте в звуковия файл:




По публикацията работи: стажант-редактор Мария Колева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Владимир Славчев: Варненският некропол не е наша собственост. Той е притежание на нацията

Не са достатъчни средствата за археологическите разкопки на Варненския халколитен некропол. Това потвърди д-р Владимир Славчев, ръководител на археологическия екип. Нужни са около 50 000 лева, с които ще се удължи работата на терен и археолозите ще се приближат към пълното проучване на източния район на некропола.  Регионалният исторически музей..

публикувано на 26.04.24 в 10:15

"Пейзажът и градът" представя три творчески поколения в българското изкуство

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя до 16 май тематичната изложба “Пейзажът и градът”. В нея са включени 43 произведения живопис на 37 художници от фонда на художествения музей, създадени от три творчески поколения в българското изкуство. Селекцията е на изкуствоведа Румен Серафимов, главен уредник в Галерията и куратор..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30