Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на земеделието подаде оставка

Снимка: БТА

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерския съвет. 

Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет. 

Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които браншовите организации очакват отдавна, но и с редица недоволства, протести и искане за отстраняването му от поста. 

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с желание да довърши започнатата работа. Въпреки това само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет той подаде оставка. 

Все още няма посочени мотиви.

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като земеделският министър Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Порционът в МВР се увеличава със 100 лева

Две заповеди за повишаване на месечните възнаграждения и парите за храна на различните категории служители в МВР подписа днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БГНЕС. Единият документ определя увеличаване със 100 лева на порциона за държавните служители по Закона за МВР и за лицата, работещи по трудово правоотношение...

публикувано на 29.04.24 в 17:38

Започва почистването на спирките и проверки на асансьорите в подлезите във Варна

Още тази седмица започва поетапното почистване на спирките на градския транспорт, а след празниците много от тях ще бъдат ремонтирани, информира заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост. Кметът Коцев поиска от районните администрации списък на подлезите, които да бъдат приоритетно заложени в списък за рехабилитация на..

публикувано на 29.04.24 в 16:09

Пускат всички фонтани и градски чешми във Варна до средата на май

От 1 до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовната оперативка на всички административни звена в Община Варна. Фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено..

публикувано на 29.04.24 в 15:50

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, партия „ДПС“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП - За..

публикувано на 29.04.24 в 14:46

Продължава набирането на средства за завършване ремонта на храм „Свети Георги“ в Балчик

С помощта на дарители и общински средства последните две години са извършвани обновления по църковната сграда. Направен е осно­вен ремонт отвътре и отвън, на покрива, сменена дограмата. Дворът е облагороден с нови дръвчета, лехи, цветя и пейки. Пос­троена е чешма според църковната традиция с иконата на св. Георги и..

публикувано на 29.04.24 в 14:28
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна утре заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 29.04.24 в 11:29

Хотелите на Златни пясъци ще са пълни по Великден

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира...

обновено на 29.04.24 в 11:08