Димитър Луджев

Проф. Луджев: Ревизия на сделките от масовата приватизация е невъзможна

„Ревизия на сделките от масовата приватизация е трудно практически, юридически и физически да бъде направено. Почти всички срокове на приватизационните сделки са изтекли, както и сроковете за наблюдение, за ревизия. Идеята за премахване на..

публикувано на 11.02.20 в 13:55

Клемена Антонова: Изложбата в Лувъра е знак за дълбоко работещи стереотипи

„Един от най-големите музеи в Европа няма отдел за православно и византийско изкуство, което е един от основните фактори във формирането на европейската култура и цивилизация. Това е важното." Това мнение изрази пред "Хоризонт" историкът на..

публикувано на 11.02.20 в 12:02

Ще се върне ли книжният пазар на столичния площад "Славейков"

Най-рано след няколко месеца ще стане ясно дали книжният пазар на площад "Славейков" в столицата ще се завърне на мястото си и в какъв вид. До средата на януари проектът за новата визия на площада беше отворен за предложения и възражения на сайта на..

публикувано на 10.02.20 в 11:45

Европейски експерти: Няма рискове за курса на лева при влизането в еврозоната

Ще се обезценят ли спестяванията ни? Това е въпросът, който вълнува обществото, след като вече бяха направени законови промени, с които след влизането ни в т.нар. „чакалня за еврозоната“, валутният курс може да бъде договарян. В специално..

обновено на 08.02.20 в 12:52

Изследователи от БАН дигитализираха архивите на 13 от литературните ни класици

Екип от БАН надгради проект за дигитализация на литературни архиви на български класици. " Смесна китка от български литературни факти " е продължение на друг проект, завършил през 2016 година, чиято цел е била да дигитализира архивите на наши класици..

публикувано на 07.02.20 в 14:25
Лекари специализанти на протест пред Министерството на здравеопазването. Октомври 2019 г.

Мотивират младите лекари да се развиват в България

Последните промени в проектонаредбата за специализациите на Министерството на здравеопазването постигат необходимия баланс между интересите на държавата и младите лекари, като ще им позволят да специализират в България и да продължат пътя си на..

публикувано на 06.02.20 в 08:38
Генка Шикерова

Генка Шикерова: Дете не се взема ей така - нито в Норвегия, нито в България

„Дете не се взема ей така – нито в Норвегия, нито в България. Това е безспорно. Говорим за европейска държава с изключително висок стандарт на живот, която си има своите правила, по които действа. Дали са добри, дали са лоши – няма да ги..

публикувано на 05.02.20 в 11:04
Ухан, Китай

Нямаме тесни връзки с Китай, затова бизнесът ни не търпи загуби от коронавируса

Борсите в Китай продължават да трупат загуби, тъй като инвеститорите се тревожат от ситуацията с коронавируса . Много фабрики са временно затворени. Магазините и заведенията в Китай работят с намалено работно време. Въпреки че Световната..

публикувано на 04.02.20 в 11:50
Иван Сотиров

Иван Сотиров: И управляващи, и опозиция манипулативно героизират 4 февруари

През годините датата 4 февруари се представяше по доста манипулативен начин и участниците в събитията тогава – и от управляващите, и от опозицията имаха консенсус да се представят герои и тази дата да я представят за някакъв свой подвиг. Тази..

публикувано на 04.02.20 в 10:26
Д-р Михаил Околийски

Доц. Михаил Околийски: Коронавирусът не е наказание за човешкия род

„Не казвам, че този вирус е някакво наказание за човешкия род, но смятам, че трябва да се смирим малко повече, да се вгледаме в себе си - какъв начин на живот имаме. Да не очакваме само държавата да ни защити от всички рискове, а ние самите да..

публикувано на 03.02.20 в 08:49