Михаил Билалов

Михаил Билалов: Човек си вижда дертовете, като се вгледа назад

„ Ще се опитаме да работим в по-малък формат и ще се опитаме да приканим по-смелите от публиката да свикват с нашето изкуство. Надявам се, че това ще спре и ще започнем да работим нормално. Който е решил да дойде, ще дойде без страх, но трябва да..

публикувано на 15.05.20 в 18:27
Виолета Ашикова

Виолета Ашикова - между журналистиката, ЦСКА и танците

„ Никога не съм се чувствала изолирана, защото нашата работа е непрекъсната и наложителна “. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ Виолета Ашикова, парламентарен репортер, продуцент, а преди години..

публикувано на 15.05.20 в 15:31
Д-р Слави Тодоров

Д-р Слави Тодоров - медик и иподякон на първа линия

Един от лекарите на първа линия в битката с Covid-19 e д-р Слави Тодоров от Центъра за спешна медицинска помощ в столицата. В свободното си време той изпълнява и задълженията си като иподякон.  "Пандемията от Covid-19 налага на спешните медици в..

публикувано на 14.05.20 в 14:36

Пеньо Пенев и Владимир Пенев в една книга с картини от стихове

„Поезията не може да бъде илюстрирана, създадох картини от стихове. Това е превод на Пеньо Пенев с езика на живописта“. Художникът Владимир Пенев, син на поета Пеньо Пенев, представи пред БНР книгата „Аз, глас и съвест на епохата“, която..

публикувано на 14.05.20 в 11:23
Ивайло Дончев

Ивайло Дончев или къде се пресичат фотографията и екстремните спортове

Фотографът Ивайло Дончев завършва документална фотография в Кралската академия на изкуствата в Хага, Нидерландия. През годините той реализира десетки разнообразни проекти по света и се посвещава на това да документира света на екстремните спортове...

публикувано на 13.05.20 в 15:58
Тео Буковски

Тео Буковски: От стрес от пандемията ще пострадат много повече хора

„Ако някой ми беше казал миналата година или дори януари тази година, че това може да ни се случи, нямаше да повярвам, въпреки че се занимавам с писане на фантастика, на фентъзи, освен криминалната литература. /…/ През февруари и началото на март..

публикувано на 12.05.20 в 09:18
Ириней Константинов

Ириней Константинов: Няма по-пусто място от празния театрален салон

"Няма по-пусто и празно място от театралния салон след представление. В 9 всичко свършва, край. Може още да ти кънтят в ушите аплаузите, реакциите, но изведнъж ти си сам. Седиш сам на сцената, магията я няма. Осветлението е дежурно. Столовете са..

публикувано на 11.05.20 в 12:48
Вили Бранд, коленичил във Варшава на 07.12.1970 г.

Без „остполитиката“ на Вили Бранд Европа нямаше да е днешната

„Тези дни разглеждах снимки от разрушения по време на войната Берлин и си спомних, че Вили Бранд всъщност се връща в този сравнен със земята град. На 10-ти ноември 1989 година прелетяхме с него над Берлин на борда на малък самолет. Стената беше..

публикувано на 09.05.20 в 10:16

Ани Гогова: В САЩ поне до зимата няма да имаме концерти

Излизането отново на сцена пред публика е много сложен въпрос и голяма болка на всички творци, особено на изпълнителите. Това каза пред "Хоризонт" българската пианистка Ани Гогова, която живее в Чикаго.  „ За съжаление няма ясна представа кога..

публикувано на 08.05.20 в 15:26
Жена гвардеец застана на караул пред президентството за първи път през 2014 г.

Ген. Боян Ставрев: 40 години за гвардеец е много, но за армията не е

Тази година няма да има парад на военните и това може да разочарова мнозина. Но решението беше взето заради безпрецедентната криза с Covid-19. Бившият началник на Националната гвардейска част бригаден генерал Боян Ставрев, който се пенсионира..

публикувано на 06.05.20 в 14:44