Без оценките от изпитите след 10 клас в балообразуването за средно образование

Учениците в 10 клас през тази година ще получат документ за завършен първи гимназиален етап. Вторият гимназиален етап се завършва след 12-ти клас. Според учебния план учениците трябва да имат 3 или 4 профилиращи предмети. Информацията от документа..

публикувано на 02.03.20 в 14:22
Група мигранти в очакване да прекосят турско-гръцката граница. Одрин, 1 март 2020 г.

Можем да посрещнем 10 хиляди бежанци

„ До 10 хиляди души, ако дойдат в България, няма да има никакъв проблем да бъдат приети, настанени, прегледани , да им бъдат посрещнати първоначалните нужди.“ Мнението е на Милена Николова, програмен асистент в представителството на Международната..

обновено на 02.03.20 в 11:55

Как ще се отрази коронавирусът на италианската икономика

Страховете от световна рецесия буквално „потопиха“ борсовите индекси през най-лошата седмица за глобалните пазари от кризата през 2008 година насам. Бизнесът се изправи пред невиждано досега предизвикателство - коронавирусът, който обхваща все повече..

публикувано на 29.02.20 в 10:17

Проф. Радка Аргирова: Страхът и паниката от коронавируса са необосновани

"Вирусът не знае граници, той ще се появи. Въпреки това не можем да говорим за смъртна опасност и страхът и паниката са необосновани", каза в интервю за "Хоризонт" известният вирусолог проф. Радка Аргирова. През последните 20 години проф. Аргирова е..

публикувано на 29.02.20 в 09:32

Кампанията за набиране на донори на стволови клетки продължава

Българският регистър за донори на костен мозък и стволови клетки към Александровска болница продължава с кампанията си за набиране на доброволни донори на стволови клетки под надслов „Заедно за надежда“. Кампанията ще се проведе утре, 29..

обновено на 28.02.20 в 10:26
Д-р Стойчо Кацаров

Д-р Стойчо Кацаров: Коронавирусът не е апокалипсис

Паниката, която здравните власти създават, ще нанесе повече вреди, отколкото самият коронавирус. Това каза пред БНР д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването. Кацаров подчерта, че вижда дефицит на работещи мерки и..

публикувано на 28.02.20 в 07:50
Проф. Венцислав Мутафчийски

Няма установени случаи на коронавирус у нас

Няма установени случаи на коронавирус у нас, каза председателят на Националния оперативен щаб за коронавируса - проф. Венцислав Мутафчийски пред медиите. Отрицателни са всички 19 проби, изследвани днес във Военномедицинска академия...

обновено на 27.02.20 в 19:09

Анат Сарагусти: Истерия има, защото се знае малко за коронавируса

В романа „Чума“ писателят Алберт Камю е описал как са се отнесли към разболелите се от коварната болест в Алжир и целия ужас на здравите да не се разболеят. Противоборството и жестокото отношение към жертвите на епидемията, а от друга страна чувството..

публикувано на 26.02.20 в 12:06
Унизителен инцидент в градския транспорт със съблечено момче провокира много коментари как реагираме в подобни случаи. Снимката е илюстративна.

Доц. Валентина Георгиева: Парцелираното общество омаловажава насилието

Софийският районен съд гледа днес мерките за неотклонение на четиримата непълнолетни младежи, които в петък агресивно унизиха 14-годишно момче в градския транспорт в София, като го принудиха да се съблича, защото носи фланелка на противников..

публикувано на 26.02.20 в 11:45
Снимката е илюстративна

Камен Рикев: Държавата трябва да спре беззаконието с имотните измами

Учени българисти в Полша излязоха с отворено писмо към българските власти, медии и общество по казуса с неправомерно отнет имот на българския полонист и преподавател Антоанета Попова. Случаят е още от 2010 година и широко огласен в личния..

публикувано на 25.02.20 в 11:58