Два апарата за Детското интензивно отделение в "Пирогов" са получени чрез "Българската Коледа"

Два апарата за Детското интензивно отделение в болница "Пирогов" са получени чрез инициативата "Българската Коледа" за 2018 година, каза пред "Хоризонт" доц. Румяна Анднова, началник на клиниката. Според доц. Андонова човешкото състрадание е най-нужно на..

публикувано на 13.12.18 в 11:27
Мартин Наков и семейството му

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец. Момченцето е на три години и половина и страда от детска церебрална парализа. Със средствата от благотворителната инициатива се финансират..

публикувано на 13.12.18 в 11:08

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави, защото съдбата им е отредила да се родят преждевременно със страшната за всеки родител диагноза Детска церебрална парализа. Теодора и Стилян са близнаци на 14-години. Посещават училище и..

публикувано на 13.12.18 в 11:07

"Българската Коледа" помага да млад спортист да се възстанови след инцидент

Детска игра с огнестрелно оръжие обръща един млад живот. Спортистът Стоян Иванов от Сливен  е прострелян от свой съученик с малокалибрена пушка в белия дроб, на два пръста от сърцето. Куршумът засяга нервите на лявата ръка на момчето и в началото тя..

публикувано на 12.12.18 в 11:20
Президентът Румен Радев се срещна с деца, подпомогнати от

Президентът се срещна с деца, подпомогнати от "Българската Коледа"

"Най-красивото нещо в Коледата, това са вашите детски усмивки. Те ни показват, че трябва да бъдем добри". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към децата, подпомогнати от инициативата "Българската Коледа". В продължение на няколко часа децата..

публикувано на 07.12.18 в 13:21

Малки пациенти в болницата в Стара Загора се лекуват с нова апаратура от "Българската Коледа"

Високотехнологична апаратура за над половин милион лева е получила Университетската болница в Стара Загора благодарение на ,,Българската Коледа. Съвременната техника за диагностика на бебета и деца щади максимално най-малките пациенти. Това е..

публикувано на 04.12.18 в 16:10

УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен получи апарат от Българската Коледа

Клиниката по неоантология в Университетската болница „Д-р Георги Странски” в град Плевен получи поредното дарение от Българската Коледа. Специалистите вече разполагат с апарат за контролирана церебрална хипотермия, който е от изключителна..

публикувано на 03.12.18 в 14:48

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България...

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези..

публикувано на 26.12.17 в 09:46