Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 700 нарушения за година е констатирала РЗОК в Ловеч

Снимка: БГНЕС
Районната здравноосигурителна каса в Ловеч е разкрила 755 финансови и медицински нарушения. Те са установени при извършените миналата година проверки на лечебни заведения, общопрактикуващи лекари, зъболекари и аптеки в Ловешка област.

Контролните органи на Касата са извършили близо 1200 проверки. Наложените санкции са за над 240 000 лева. Лечебните заведения за болнична помощ са санкционирани с близо 45 000 лева, а тези за извънболнична медицинска помощ с почти 100 000 лева. Около 60 000 лева са санкциите на лекарите от първичната извънболнична медицинска помощ, лекарите-специалисти и тези от медицинските центрове. На зъболекарите са наложени глоби в размер на 33 000 лева, а на аптеките – 7000 лева.

Основните нарушения са свързани с неспазване на графика за обслужване на пациенти, с работата с първични медицински или финансови отчетни документи, както и с отчитането на прегледи от общопрактикуващите лекари и от лекари-специалисти по време на хоспитализация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Паралелно преброяване на "Галъп": ДПС е втора сила, "Величие" - 4,4%

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 24,5%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп" с 65% извадка. Втори са ДПС с 15,8%, следвани от ПП-ДБ с 15%. Четвърти са "Възраждане" с 14,3%. Следват БСП със 7,8% и "Има такъв народ" с 5,9%. Четирипроцентовата бариера..

публикувано на 09.06.24 в 23:12

Приключи изборният ден в област Плевен

Изборният ден в област Плевен приключи успешно в 21 часа. Гласуването беше удължено заради желаещи да гласуват след 20 часа в секции в Община Плевен, съобщиха от РИК. В Районната избирателна комисия вече пристигна първият протокол - този от секцията в затвора, каза Ярослав Димитров, председател на Районната избирателна комисия...

публикувано на 09.06.24 в 22:59
Урсула фон дер Лайен

Фон дер Лайен: ЕНП ще формира бастион срещу левите и десните екстремисти

Дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) ще изгради бастион срещу екстремистите от ляво и от дясно, обеща днес председателката на Еврокомисията и член на ЕНП Урсула фон дер Лайен, предаде Ройтерс. Коментарът на Фон дер Лайен е първа реакция на предварителни резултати от евроизборите, които показват, че ЕНП ще има най-много..

публикувано на 09.06.24 в 22:58

Община Борован - най-активна на изборите във Врачанско

Изборният ден във Враца завърши без драстични нарушения и при избирателна активност от 32,98% за Европейски парламент и 34,88% за Народно събрание. Най-активно са гласували в Община Борован, където подкрепата за евровота е 52,27% и 51,28% за българския парламент.  В региона най-ниска, под 30%, е избирателната активност в Община Оряхово.  В..

публикувано на 09.06.24 в 22:49
Доналд Туск

Гражданска коалиция на Туск води на евровота в Полша

Гражданска коалиция (ГК) на полския премиер Доналд Туск се очаква да спечели евроизборите днес, сочат данни от екзитпол, предаде Ройтерс. Според предварителните данни на Ипсос ГК печели 38,2% от гласовете. Втора е "Право и справедливост" с 33,9%. Партньорите на ГК в коалиционното правителство, което пое властта през декември след дългогодишно..

публикувано на 09.06.24 в 22:46
Председателят на РИК - Благоевград обяви края на изборния ден

160 жалби и рекордно ниска активност на вота в Благоевградско

С рекорд от 160 жалби и сигнали до Районната избирателна комисия и ниска избирателна активност приключиха изборите за европейски и национален парламент в област Благоевград. В последните часове се стигна и до напрежение в някои градски секции на община Симитли, което наложи намесата на полицията.  Рекордно ниска е активността в гласуването за..

публикувано на 09.06.24 в 22:44

ГЕРБ-СДС е водещата политическа сила в област Велико Търново

ГЕРБ-СДС е водещата политическа сила в област Велико Търново според резултатите от изборните протоколи, които предадоха в Районната избирателна комисия изборните състави. Коалицията е водеща и според гласуването в следствения арест. Броенето на хартиени бюлетини и отрязъци от машината сериозно забави секционните избирателни комисии в област..

публикувано на 09.06.24 в 22:43