Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 110 производители и търговци участват в традиционния пролетен панаир в Търговище

Снимка: tg.government.bg
Повече от 110 производители и търговци от цялата страна участват в откриващия се днес в Търговище Двеста трийсет и шести  традиционен пролетен панаир. Търговските щандове са разположени в залите на художествената галерия „Професор Никола Маринов“, а най-новото в програмата на панаирната седмица е представянето на всички средни училища от общината, които работят по европейки проекти.

В програмата са включени изложби, концерти и театрални представления, каза кметът на общината доктор Красимир Мирев и допълни: И тази година се радваме на почти същите заявки от бизнеса, както и миналата година. Това е една седмица, в която  се срещат тези, които живеят в Търговище и тези, които са го напуснали. За нас това е един празник, съчетан с търговия.

В четвъртък ще се проведе кръгла маса с участието на туроператори и хотелиери, които ще дискутират възможностите за развитие на туризма в Търговищка област.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С поднасяне на венци в Кюстендил отдадоха почит на подвига на Ботев

С поклонение пред Паметника на Булаирци, Монумента на 13-и Рилски пехотен полк, с поднасяне на венци в Кюстендил отдадоха почит на подвига на Христо Ботев и четата му и на падналите герои за България. Преди това стотици край пл. "Велбъжд" и по улиците на града застанаха при воя на сирените да почетат 2 юни. На поклонението бяха кметът на..

публикувано на 02.06.24 в 13:08

Мерки срещу домашното насилие в Гърция

Властите в Гърция взеха сериозни мерки срещу проявите на домашно насилие. Създадени бяха центрове в помощ на застрашени и пострадали от такива престъпления. От днес работят 65 центъра за борба срещу домашното насилие, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис. Те са разположени в полицейски участъци. В тях работят..

публикувано на 02.06.24 в 13:01

ЕК проверява популярна китайска платформа за онлайн търговия

Европейската комисия е започнала проверка на една от най-популярните китайски платформи за търговия в интернет. Това става след сигнал от Европейската потребителска организация  BEUK  заради съмнения за предлагане на фалшиви продукти и прилагане на нелоялни практики, обяви основателят на българската платформата за информация и съвети "Ние,..

публикувано на 02.06.24 в 12:59

Японци се включиха в черешовия туризъм в кюстендилското с. Пиперков чифлик

Японци от Осака, водени от техни приятели от София, посетиха в неделния ден кюстендилското с. Пиперков чифлик. На черешов туризъм - влязоха в една от градините да си наберат от вкусните плодове Черешов туризъм в Кюстендилско, за втора година овощари организират "Набери си сам" Групата влязла в градината на бившия директор на Института..

публикувано на 02.06.24 в 12:53

Проучване: Гърците са еврооптимисти

Гърците са еврооптимисти, показват последни проучвания в южната ни съседка. Гражданите виждат ползите от членството си в Евросъюза, коментират анализатори в Атина. Гърците имат повече доверие в европейските институции, отколкото в местните политици, показва проучването на общественото мнение. Мнозинството гърци имат положително отношение..

публикувано на 02.06.24 в 12:40
Снимката е илюстративна, архив.

Неизвестни срязаха спирачни маркучи и счупиха стъкло на локомотив на гарата в Лом

Неизвестни срязаха маркучи на спирачната система и счупиха стъкло на локомотив на жп гарата в Лом. Машината е била готова за път. Полицаите издирват извършителите Сигналът за инцидента е подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта вчера. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 02.06.24 в 12:39

Митинг-поклонение в Калофер за годишнината от гибелта на Ботев

148-ата годишнина от героичната гибел на Христо Ботев бeше отбелязана в родния му град Калофер с митинг-поклонение. Стотици жители и гости на града изкачиха стълбите на мемориалния комплекс , за да се преклонят с минутата мълчание пред подвига на поета революционер и отдадат почит на всички , загинали за свободата на България.  По традиция от..

публикувано на 02.06.24 в 12:34