Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шумът на парите" събира водещи икономисти и банкери

Петото издание на форума "Шумът на парите" събира водещи икономисти и банкери в София. В продължение на два дни ще бъдат обсъждани икономическите перспективи пред България, ситуацията на финансовите и капиталови пазари и имотната търговия.

Финансовият форум е уникално по обхвата и формата си ежегодно събитие, което има за цел да предизвика широка дискусия между експерти в различните области на финансовата сфера, които да формулират най-актуалните проблеми, да предложат актуални решения и да начертаят заедно стратегията за развитие на този бранш.

Очакват се гости от пет големи чужди борси, сред които Виенската фондова борса, Борса Истанбул и Варшавската борса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Осигурени са дезинфектанти и маски за 113-те секции за изборите в Кюстендилско

Дезифектанти и маски са осигурени за всяка от 113-те секции за изборите в неделя в Кюстендилско. Дезинфектантите се ползват и за почистване на повърхности, а маските все още има хора, които ги слагат и заради вирусите, които и сега, след Covid пандемията се разпространяват. "Сапун, дезинфектант за почистване на повърхности, да ги има...

публикувано на 08.06.24 в 10:36
Десетото издание на националния фолклорен фестивал

Национален фолклорен фестивал "Любимото ми хорце" се провежда в Плевен

Плевен е домакин на десетото издание на националния фолклорен фестивал "Любимото ми хорце". Създател е хореографът Джейлян Демирев, ръководител на танцов клуб "Северняците". На сцената на Летния театър в парк "Кайлъка" от 10 часа днес ще се представят над 500 танцьори от 20 клуба от страната. "Любимото ми хорце" привлича много..

публикувано на 08.06.24 в 10:35

Якоб Рос: Ако в Украйна има западни военни, те ще са мишена за руснаците

Франция ще предостави на Киев многоцелеви изтребители "Мираж" и ще обучи и въоръжи пехотна бригада от 4500 украински бойци в западната част на Украйна, далеч от фронтова линия. Това обяви френският президент Еманюел Макрон в телевизионно интервю преди да приеме вчера в Елисейския дворец украинския президент Володимир Зеленски. Макрон добави още,..

публикувано на 08.06.24 в 10:17

За последните 24 часа: 69 пожара са потушили огнеборците у нас

69 пожара са потушени през изминалото денонощие.  Няма загинали и пострадали, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Материални щети има при 24 пожара, от които осем - в жилищни сгради.

публикувано на 08.06.24 в 10:17

Девето издание на фестивала "Средновековен Търновград" на Царевец

Крепостта "Царевец" във Велико Търново отново се върна в Средновековието с пресъздаването на приказките и легендите от славните времена на Второто българско царство .  До неделя включително в старопрестолния ни град се провежда деветото издание на фестивала "Средновековен Търновград" . Включват се близо 200 участници от 9 държави...

публикувано на 08.06.24 в 10:10

Президентът се включва в почистването на морето край остров Света Атанастасия

Президентът Румен Радев ще се включи в традиционното почистване на морето край остров Света Анастасия. То се организира за 10-та поредна година от сдружението "Приятели на морето". Очаква се държавния глава да вземе участие в гмуркането с водолазните екипи.

публикувано на 08.06.24 в 10:03
Сградата на Община Пазарджик

Без проблем започна доставката на машините за гласуване в Пазарджишко

Без проблем започна доставката на машините за гласуване в област Пазарджик. По график стартира и предоставянето на изборните книжа и материали на секционните избирателни комисии, каза за "Хоризонт" председателят на РИК Антони Върбев. "Всичките обучения преминаха успешно. Убеден съм, че колегите-членове на секционните избирателни..

публикувано на 08.06.24 в 09:56