Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК организира балкански форум за конкуренцията

Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на конкуренцията ще бъде домакин на Четвъртата среща на Софийския форум по конкуренция, който обединява органите по конкуренция от Балканите. Основната тема на форума тази година е "Политиката на конкуренцията като двигател на икономическия растеж".

Срещата на националните антитръстови регулатори на страните от Балканския регион ще разглежда връзките между политиките на конкуренция и секторните регулации, както и новите форми на контрол на пазарната сила на предприятията. Ще бъдат представени и резултатите от специалния проект за сравнителен анализ на законодателствата по конкуренция на страните от Балканите. 

В събитието ще участват водещи експерти в областта на правото и политиката на конкуренцията. Форумът ще бъде открит от генералният секретар на Конференцията на ООН за търговия и развитие Мокиша Китуи. Сред гостите се очакват и вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Якоб Рос: Ако в Украйна има западни военни, те ще са мишена за руснаците

Франция ще предостави на Киев многоцелеви изтребители "Мираж" и ще обучи и въоръжи пехотна бригада от 4500 украински бойци в западната част на Украйна, далеч от фронтова линия. Това обяви френският президент Еманюел Макрон в телевизионно интервю преди да приеме вчера в Елисейския дворец украинския президент Володимир Зеленски. Макрон добави още,..

публикувано на 08.06.24 в 10:17

За последните 24 часа: 69 пожара са потушили огнеборците у нас

69 пожара са потушени през изминалото денонощие.  Няма загинали и пострадали, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Материални щети има при 24 пожара, от които осем - в жилищни сгради.

публикувано на 08.06.24 в 10:17

Девето издание на фестивала "Средновековен Търновград" на Царевец

Крепостта "Царевец" във Велико Търново отново се върна в Средновековието с пресъздаването на приказките и легендите от славните времена на Второто българско царство .  До неделя включително в старопрестолния ни град се провежда деветото издание на фестивала "Средновековен Търновград" . Включват се близо 200 участници от 9 държави...

публикувано на 08.06.24 в 10:10

Президентът се включва в почистването на морето край остров Света Атанастасия

Президентът Румен Радев ще се включи в традиционното почистване на морето край остров Света Анастасия. То се организира за 10-та поредна година от сдружението "Приятели на морето". Очаква се държавния глава да вземе участие в гмуркането с водолазните екипи.

публикувано на 08.06.24 в 10:03
Сградата на Община Пазарджик

Без проблем започна доставката на машините за гласуване в Пазарджишко

Без проблем започна доставката на машините за гласуване в област Пазарджик. По график стартира и предоставянето на изборните книжа и материали на секционните избирателни комисии, каза за "Хоризонт" председателят на РИК Антони Върбев. "Всичките обучения преминаха успешно. Убеден съм, че колегите-членове на секционните избирателни..

публикувано на 08.06.24 в 09:56

Велина Чакърова: Има много ясен и точен подход как Украйна може да спечели войната

" В момента не става въпрос само за сигурността на Украйна като държава, като нация и население, а става въпрос за сигурността на целия континент . В сценарий, в който Русия ще спечели войната срещу Украйна, независимо за какви териториални придобивки говорим – дали ще са 20% или повече , това ще има сериозни геополитически, а и геоикономически..

публикувано на 08.06.24 в 09:54

Общините в Благоевградско получават над 550 чувала с изборни материали

В Благоевград тази сутрин се очаква изборните секции да получат изборни материали и консумативи. Над 550 чувала с такива ще бъдат предадени от общините в област Благоевград на секционните комисии, които утре ще проведат изборите за представители в националния и европейския парламент. По съгласуван график ще започне и монтирането на..

публикувано на 08.06.24 в 09:49