Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова прекъсна негативна серия

Виктория Томова
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България Виктория Томова постигна победа на старта на квалификациите на турнира в Истанбул, който е от категория "Интернешънъл". 

23-годишната софиянка спечели с 6:2, 6:2, срещу сестрата на Бърнард Томич - Сара. Томова имаше нужда от малко повече от час, за да се справи с австралийката, която участва в състезанието с “уайлд кард”.

С този успех Вики сложи край на серията от шест поредни загуби в турнири на WTA. Тя си осигури 12 точки за световната ранглиста и 1020 долара от наградния фонд. 

За място в основната схема Томова ще спори с поставената под номер 1 в пресявките Ришел Хогенкамп от Холандия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков уважи откриването на СК по спортна гимнастика във Варна

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. "За мен е чест и удоволствие да присъствам на осмата поредна купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Искам да отбележа, че ръководството на Българската федерация, в лицето на Красимир Дунев и Йордан..

публикувано на 25.05.24 в 14:35
Никола Цолов

Никола Цолов постигна първа победа във Формула 3

Българският пилот Никола Цолов постигна първата си победа във Формула 3, след като спечели спринтовото състезание за Гран при на Монако, четвърти кръг за сезона в автомобилната надпревара. Цолов потегли от полпозишън и бе най-бърз в 23-те обиколки по улиците на Монте Карло с време 59:09.511 минути. Втори на 4.328 секунди остана Тим Трамниц, а трети с..

публикувано на 25.05.24 в 14:22
Йордан Александров, Валентина Георгиева, Димитър Димитров и Красимир Дунев - преидент на бФ Гимнастика

Димитър Димитров влиза като резерва на финала на земя на СК по спортна гимнастика във Варна

Димитър Димитров ще играе на финала на земя на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Националът влиза сред първите осем на този уред като първа резерва на мястото на контузения унгарец Кристофър Мезерош, който беше с първи резултат в квалификациите. Димитров завърши на девето място в пресявките с оценка 13.700 точки,..

публикувано на 25.05.24 в 11:24

Баскетболният Спартак (Пл) пречупи Черноморец и изравни серията за третото място

Спартак (Плевен) надви вицешампиона от миналия сезон Черноморец със 77:64 (20:17, 14:17, 16:17, 27:13) като домакин в зала „Балканстрой“ в Плевен във втория мач от плейофа за третото място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни серията на 1-1 победи. Играе до две победи от три възможни срещи, а третият двубой ще се проведе на 27 май..

публикувано на 24.05.24 в 21:19
Стилияна Николова

Грациите ни поведоха в отборната надпревара на Европейското (обновено)

Българските гимнастички водят в отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. Боряна Калейн, Стилиана Николова и Елвира Краснобаева изпреварват засега съставите на Италия и Германия в класирането, но за крайното утре ще се прибавят и двете оценки от изиграванията на ансамблите. България е начело с актив от..

обновено на 24.05.24 в 20:43
Петър Мицин

Мицин покри норматив "Б" на 200 м бътерфлай за Олимпиадата

Петър Мицин покри „Б“ норматив за Летните олимпийски игри в Париж в дисциплина 200 метра бътерфлай. На международния турнир за „Купата на кмета-Гран при Бургас“ Мицин спечели в дисциплината с време 1:56.35 минути, което е една стотна под стандарта. Състезателят на клуб Вихрен Сандански остави на сериозна дистанция втория и третия в класирането,..

публикувано на 24.05.24 в 20:33

Септември (Сф) се завръща в Първа лига, Марек - на бараж

Отборът на Септември София победи Черноморец Балчик с 3:0 в двубой от 34-ия, последен кръг във Втора лига и си осигури промоция в българския футболен елит. Септември събра 64 точки и завърши на второ място в класиране, присъединявайки се към варненския Спартак като двата тима, които печелят директно влизане в Първа лига. Попаденията за софийския..

публикувано на 24.05.24 в 20:23