Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев на четвъртфинал във Франция

Адриан Андреев продължава без загубен сет
Снимка: БГНЕС

Националът за Купа „Дейвис“ Адриан Андреев е вече на четвъртфинал на единично на тенис турнира на клей за юноши и девойки в Болийо сюр Мер, Франция, който е от първа категория в календара на ITF.

Четвъртият поставен българин победи Готие Онклен от Белгия с убедителното 6:2, 6:2 и продължава без загубен сет.

В следващата фаза Андреев се изправя срещу осмия в схемата Джак Дрейпър от Великобритания. Двамата не са се срещали до момента.

На двойки 16-годишният софиянец и Павел Шумейко от Украйна бяха трети поставени. Те отпаднаха на четвъртфиналите от Дрейпър и Хенри Скуайер (Германия) след 6:2, 5:7, 11-13.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пари Сен Жермен триумфира с Купата на Франция

Отборът на Пари Сен Жермен спечели Купата на Франция по футбол. Във финалната среща в Лил, ПСЖ надигра Лион с 2:1 Парижани отбелязаха своите голове през първата част чрез Осман Дембеле и Фабиан Руис. Лион успя да върне едно попадение в началото на второто полувреме чрез Джейк О, Брайън.

публикувано на 26.05.24 в 06:28

Байер Леверкузен спечели Купата на Германия

Отборът на Байер Леверкузен победи втородивизионния Кайзерслаутерн с 1:0 и спечели Купата на Германия.   Гранит Джака вкара победното попадение за шампионите в 16-ата минута, като то се оказа и победно. В последната минута на първата част Одилон Косуну от Леверкузен бе изгонен от терена заради втория жълт картон, като тимът на Шаби Алонсо игра до края..

публикувано на 26.05.24 в 06:19
България с три златни медала на ЕП  по художествена гимнастика в Будапеща

България с три златни медала на ЕП по художествена гимнастика в Будапеща

Българската художествена гимнастика записа поредна златна страница в историята си, след като днес на Европейското първенство в Будапеща (Унгария) българките завоюваха три златни медала от три възможни, а зрителите в зала "Ласло Пап" чуха българския химн три пъти. Това се случва за втора поредна година, след като на 20 май 2023-а в Баку националките..

публикувано на 26.05.24 в 06:04

Първи успех за волейболистите ни в Лигата на нациите

Обновеният тим на България победи САЩ с 3:1 (25:21, 25:20, 21:25, 25:12) в Лигата на нациите по волейбол, която се играе в Анталия. Това е първи успех на новия селекционер Джанлоренцо Бленджини с младия български отбор. Досега и двата тима бяха последни в класирането с по две загуби и геймово съотношение 0:6, но България вече е на 11-о място, като..

публикувано на 25.05.24 в 22:34

Победа дели баскетболния Рилецо от първа титла

Рилски спортист се доближи да една победа от първа в историята си шампионска титла в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) след като надви настоящия първенец Балкан със 102:97 (26:27, 24:23, 24:24, 28:23) като домакин в „Арена Самоков“ във втория мач от финалния плейоф, информира БТА. В серията се играе до три успеха от пет възможни срещи. Третият..

публикувано на 25.05.24 в 21:42
Габриела Георгиева

Габриела Георгиева и Петър Мицин спечелиха коронните си дисциплини

Габриела Георгиева спечели в надпреварата на 200 метра гръб при жените от Международния турнир по плуване "Купата на кмета" - Гран при Бургас. Националката спечели с време 2:12.35 минути.  След състезателката на клуб Дамини ЛВ се нареди състезаващата се за Турция Екатерина Аврамова. Разликата между двете бе само 48 стотни. Трета финишира Татяна Салкутан..

публикувано на 25.05.24 в 21:33

Селтик вдигна купата след драматичен успех над Рейнджърс

Селтик спечели Купата на Шотландия за рекорден 42 път в своята история. "Детелините" победиха големия си враг Рейнджърс с 1:0. Така играчите на Брендън Роджърс завоюваха дубъл през този сезон, след като станаха първенци и в първенството. Победното попадение на "Хемпдън Парк" бе дело на Адам Ида, който прати феновете на Селтик в екстаз в 90'. Болката..

публикувано на 25.05.24 в 21:25