Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол

| обновено на 14.08.18 в 14:43
Снимка: БГНЕС

Започна поставянето на плаващи заграждения заради изтичането на мазут от потъналия кораб "Мопанг" край Созопол. До края на деня трябва да бъдат монтирани 1000 метра от тях, каза директорът на Изпълнителната агенция “Морска администрация“ кап. Живко Петров.

Допълнителни огледи ще бъдат направени на кораба, за да се прецени как да се извади остатъчното гориво, обясни капитан Петров. По обед се очаква да пристигнат водолазите от две фирми, които ще извършват дейностите и на място ще се реши кога ще започнат те. Няма ново замърсяване днес.

"Нищо обезпокоително няма. Има лек филм във водата, който не е опасен като замърсяване. Това са отблясъци на слънцето. Сериозни петна повече няма разпространени".

Две фирми могат да източат горивото от кораба "Мопанг", заяви пред "Хоризонт" областният управител на Бургас Вълчо Чолаков:
“Също така се потърси съдействието на кораб, който е базиран във Върна, и който изпомпва и събира повърхностен разлив“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Две фирми могат да източат горивото от потъналия до Созопол параход

Две фирми могат да източат останалото гориво в потъналия през 1921 година до Созопол американски параход „Мопанг“ . Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. На вчерашното заседание на..

публикувано на 14.08.18 в 08:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха мъж за фалшив сигнал за бомба на летище "София"

27-годишен мъж е арестуван в София, сред като е съобщил, че на летище "София" има поставена бомба. Криминално проявеният мъж е подал сигнала след 16 часа. На летището е извършена проверка. Не е открито взривно устройство. Аеропортът работи нормално...

публикувано на 08.06.24 в 18:35

Байдън и Макрон обсъдиха помощта за Украйна и Газа

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на официално посещение в Париж, проведе среща с френския си колега Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Помощта за Украйна и Газа и кризата в Газа бяха централните теми на разговора. "Ще продължим подкрепата за Украйна..

публикувано на 08.06.24 в 18:29

Арестуван е 27-годишен мъж, съобщил за бомба на Летище София

27-годишен мъж е арестуван в София след като е съобщил, че на Летище София има поставена бомба. Сигналът е подаден след 16 часа.  На летището е извършена проверка. Не е открито взривно устройство.  Аеропортът работи нормално. Подателят на сигнала - мъж..

публикувано на 08.06.24 в 18:17

От началото на кампанията: 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите

От началото на предизборната кампания до 14,00 часа на 08.06.2024 г. са образувани общо 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от Прокуратурата. Досъдебните производства са най-много..

публикувано на 08.06.24 в 18:17

Започна евровотът В Италия

В Италия, от 15 часа до 23 часа местно време днес се гласува за Европейски парламент. Вотът продължава и в неделя от 7 до 23 часа местно време. Право на глас имат 47 300 000 италианци. Те трябва да изберат 76 евродепутати сред над 800 кандидати на..

публикувано на 08.06.24 в 17:51

Без сигнали и жалби за груби нарушения в ЦИК в деня за размисъл

В днешния "Ден за размисъл", в Централната избирателна комисия не постъпиха сигнали и жалби за груби нарушения.  Сигнали за забранена политическа агитация, но във Facebook, постъпиха в ЦИК, но останаха без разглеждане, тъй като социалните мрежи не..

публикувано на 08.06.24 в 17:35

Специална секция в Дупница за избиратели с увредено зрение или със затруднено придвижване

Освен в подвижна секция, избирателите с увредено зрение или със затруднено придвижване ще могат да гласуват и в отделна секция, която се намира в Спортната зала града, ул. “Христо Ботев“ № 30А, казаха от администрацията. Дадени са и телефони за..

публикувано на 08.06.24 в 17:08