Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се извини за думите на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца с увреждания. Пред журналисти в Брюксел, където участва в 12-ата среща на върха „Азия-Европа“, той заяви:

“Езикът му е враг. Мога само да се извиня от името на правителството за думите на вицепремиера Валери Симеонов. Такъв език е недопустим и неправилен. На мястото на господин Симеонов също щях да поднеса извиненията си, защото аз му познавам езика, той съвсем по друг начин иска да го каже, но аз не съм му адвокат, за да излизам да го защитавам. Така, че да излезе и да обясни какво е имал предвид и крайно време е всеки да си мери думите“, каза пред журналисти в Брюксел Борисов по повод думите на Симеонов, който нарече протестиращите майки на деца с увреждания „група кресливи жени с уж болни деца“. Министър-председателят добави, че Симеонов трябва да обясни какво точно е имал предвид.


На въпрос за евентуалното оттегляне на вицепремиера, Борисов каза, че не коментира искания за оставки на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

БСП подкрепи искането на майките на деца с увреждания от протеста

Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов, нарекъл децата им "уж болни", а тях – "кресливи"

Майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред парламента отправиха призив през фейсбук всички последователи в София на движението "Системата ни убива" да се съберат пред Народното събрание. Майките са в парламента и отказват да излязат оттам,..

обновено на 19.10.18 в 13:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа. В деня на памет към жертвите във Втората световна война, деня на безусловната капитулация на Третия райх,..

публикувано на 08.05.24 в 18:42
Балотаж на президетски избори в РС Македония

17 партии и коалиции се борят за влизане в парламента на РС Македония

Президентски и парламентарни избори се провеждат в Република Северна Македония. На балотаж за държавен глава се явяват кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска и Стево Пендаровски, подкрепен от социалдемократите.  17 партии и коалиции се борят..

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Представителите на страните от ЕС със споразумение за приходите от замразените руски активи

90% от неочакваните печалби от замразените руски активи в ЕС ще отидат за военна подкрепа за Украйна по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира, а останалите 10% - в бюджета на Механизма за Украйна, тоест за помощ извън отбраната. Споразумение..

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Четирима нови областни управители

Правителството назначи  четирима нови областни управители на областите  Благо евград, Видин, Добрич и Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба.  За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-ото,..

публикувано на 08.05.24 в 18:20
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: Номерата на партиите в бюлетината са важни за купения вот

Номерата на участниците в изборите имат по-скоро политико-административно значение и са важни за купения вот, когато трябва да обясниш на определена група избиратели за кой точно номер трябва да гласуват. Това каза в интервю пред БНР доц...

публикувано на 08.05.24 в 18:13

Д-р Велимир Симов: Интересът е насочен да няма конкуренция и пациентът да няма избор

Смятам, че е невероятна идея да има не една, а много детски болници и всички да работят по европейски стандарт, за да лекуваме децата. Това можеше да е обединителна тема, а стана разединителна .  Това каза в интервю пред БНР д-р Велимир Симов,..

публикувано на 08.05.24 в 17:30

Проблеми с доставката на газ в Русе

Заради профилактика на газопреносната мрежа и спиране на доставката на природен газ за 24 часа предприятия в Русе са застрашени от сериозни загуби. Това алармираха те и приканват "Булгартрансгаз" да преразгледа решението си.  С писмо, изпратено до..

публикувано на 08.05.24 в 17:18