Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миню Стайков остава в ареста, обмисля да съди България в Страсбург

| обновено на 26.03.19 в 18:55
Снимка: БГНЕС

Собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков остава в ареста. Апелативният спецсъд отмени решението на първоинстанционния наказателен съд, който го пусна на свобода срещу рекордната гаранция от 500 000 лева. 

Според съда извън ареста Стайков може да извърши ново престъпление. 

След заседанието Миню Стайков беше откаран в МВР болница заради влошеното му здравословно състояние. 

Адвокатът на Стайков - Станислав Коев, обяви, че клиентът му ще търси правата си у нас и в Европейския съд по правата на човека:

„Спрямо него се прилага една неоправдана наказателна репресия. Г-н Стайков има тежко заболяване, което е констатирано, прието от съдебните инстанции, но очевидно това заболяване не е достатъчно, за да му бъде променена мярката за неотклонение. Явно съдът е създаден, за да подкрепя прокуратурата, а не да осъществява контрол“.

Миню Стайков е в ареста от повече от половин година по обвинение за пране на пари и данъчни и акцизни престъпления. Обвиняем е и синът му Стайко, но той е под домашен арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Прокуратурата иска Миню Стайков в ареста

Прокуратурата поиска от Апелативния специализиран съд да отмени паричната гаранция на бизнесмена Миню Стайков и да потвърди задържането му под стража.  Заради здравословното състояние на Стайков в понеделник първоинстанционният Наказателен съд го..

публикувано на 21.03.19 в 17:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха член на Инспектората на ВСС, държал се непристойно с жени

Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е бил задържан снощи в районното полицейско управление във Враца заради непристойно поведение в хотел в града. Това е станало след сигнал до телефон 112, подаден от персонала на хотела,  в..

публикувано на 16.05.24 в 13:05

СЕМ чака решение на ВАС за процедурата по избор на генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще подготви график за провеждането на конкурс за избор на генерален директор на Българското национално радио, тъй като мандатът на сегашния ръководител на БНР Милен Митев изтича в края на октомври.  На днешното..

публикувано на 16.05.24 в 13:03

Ваня Монева, Иван Гранитски, проф. Андрей Пантев и акад. Лъчезар Трайков удостоени с Почетния знак на президента

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството. Президентът връчи отличията на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков"2. "Всички вие сте..

публикувано на 16.05.24 в 12:54

Фондация НАБИС предизвиква смелите читатели

Фондация НАБИС (Национална академична библиотечно-информационна система) излезе със загадъчно послание в мрежата, което предизвика любопитство – "Търси се читател, обичащ да рискува, който да се опита да прочете книги, които никога не са заемани...

публикувано на 16.05.24 в 12:54
Старият град на Братислава, Словакия

Емил Цанков: Плурализацията на обществото доведе до нагнетяване на напрежение В Словакия през последните месеци

" Словашкият народ е добронамерен, доверчив и чистосърдечен, но заради плурализацията на обществото през последните месеци се нагнети много силно напрежение ". Това обясни пред БНР Емил Цанков, председател на Българския културен съюз в Братислава, след..

публикувано на 16.05.24 в 12:46

Продължават разговорите за увеличение на заплатите в университетите

Разговорите със синдикатите и Съвета на ректорите за заплатите на академичния състав на държавните висши училища продължават, съобщи министърът на образованието Галин Цоков. Той обясни, че 39-е милиона лева ще бъдат разпределени за увеличението..

публикувано на 16.05.24 в 12:41

Токът от АЕЦ "Козлодуй" поскъпва с по-малко от 30% от началото на юли

По-малко от 30% ще поскъпне тока за битак произведен от АЕЦ "Козлодуй", от 1 юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката. От електроцентралата са оттеглили ценовото предложение и след..

публикувано на 16.05.24 в 12:18