Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган зове папа Франциск да помогне да се спре "избиването" на палестинци

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова папа Франциск да помогне за прекратяване на това "избиване", по думите му, на палестинци от страна на Израел, предаде АФП.

Ердоган посочи, че тези действия трябва да бъдат наказани със санкции. 

Според него посланията на папата са "изключително важни за мобилизиране на християнския свят и международната общност".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опашка за гласуване в Брюксел

Дълга опашка се изви пред постоянното ни представителство в Брюксел, където се намират две от секциите за гласуване за Европейски и национален парламент. Много белгийски граждани чакат също пред своите секционни комисии, за да дадат вота си, освен за европейски, и за федерален и регионален парламент на кралството. За белгийците вотът е..

публикувано на 09.06.24 в 17:10

Сигнал за агитация на майчин език в силистренската община Главиница

Към 16 часа избирателната активност в Силистренско е 23% за български представители в Европейския парламент и 22% за Народно събрание, съобщиха от Районната избирателна комисия. Подаден е сигнал за агитация на майчин език в населени места от община Главиница.  Направена е проверка, като няма потвърждение на сигнала.

публикувано на 09.06.24 в 16:57

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР. От вътрешното министерство уточняват, че от началото на предизборната кампания до 16:00 часа днес в Столичната дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на МВР в цялата страна са получени вече 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. До..

публикувано на 09.06.24 в 16:57

В област Русе: Ниска избирателна активност, без нарушения и 36,7°C

С ниска избирателна активност и без нарушения преминава изборният ден в Русенско. В града обаче беше отчетена рекордна температура на въздуха от 36,7 градуса. Вяло, но и без нарушения тече изборният ден в Русенска област. Преди обед активността на гражданите беше малко над 8%, като най-стриктни към задължението си да гласуват и на тези избори, са..

публикувано на 09.06.24 в 16:49

Без сигнали за нарушения и при рекордно ниска активност протича вотът в Ямболска област

Без сигнали за нарушения и при рекордно ниска активност протича изборният ден в Ямболска област. През последните няколко часа и пред най-големите ямболски секции липсват избиратели:  "Към момента много слабо се наблюдава желание за гласуване. Дали хората са разочаровани или нямат избор, не можем да кажем, но за съжаление, следобед е много слабо". От..

публикувано на 09.06.24 в 16:48

Калоян Велчев: Очаквам в рамките на следващия парламент да имаме редовен кабинет

" Най-голяма е интригата кой ще успее да прескочи 4 – процентната бариера за влизане в парламента. Това може да доведе до сериозни промени в разпределението на силите" . Това обясни пред БНР политологът Калоян Велчев. Партиите, които се борят за второ, трето и четвърто място, ще успеят да мобилизират твърдите си ядра , прогнозира той. "Струва..

публикувано на 09.06.24 в 16:43

DIA: Младите хора се интересуват от политика все повече

Младите хора се интересуват от политика все повече – такива са впечатленията на младата етно певица DIA. Пред БНР тя декларира, че ще даде своя вот на днешните избори 2 в 1. "Забелязвам, че наистина има интерес от младите хора към политиката, особено когато почувстваш, че има нужда нещо да се промени. Например – не искаш да караш по тези..

публикувано на 09.06.24 в 16:37