Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

170 души са с положителен тест за коронавирус за последното денонощие

| обновено на 04.06.21 в 07:17
8
Снимка: БГНЕС

170 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие. Това е 1,1 процента положителни проби от направените 15 295 теста.

Починалите са 45 души.

2765 са хоспитализирани, от които 309 са в интензивни отделения.

Като излекувани са отчетени 494 души.

Най-много са новозаразените в София-град – 46. Следват областите Пловдив и Благоевград с по 15, както и Бургас – 11. Без нови случаи са Монтана, Перник и Плевен.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 13 422. Нови 5 случая са регистрирани през последните 24 часа.

През изминалото денонощие са поставени 23 158. Със завършен ваксинационен цикъл вече са 601 402 души.

Общият брой на поставените дози е 1 429 105.

От днес Нидерландия отменя изискването за представяне на отрицателен PCR тест, както и задължителната 10-дневна карантина за пристигащите от България.
По информация на българското посолство в Хага страната ни преминава в "жълта“ категория според класификацията на местните власти за разпространение на коронавируса. С това основание нидерландските власти разрешават и пътувания към България по несъществени причини.



Графики на ситуацията с Covid-19 в България

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Ваксинации срещу коронавирус започват в Морската градина в Бургас

В Бургас започва ваксинация на открито в Морската градина. Имунизирането ще се извършва тази събота и неделя от 9 до 17 часа. Желаещите могат да избират между четирите разрешени у нас ваксини.  Инициативата е съвместна на Министерството на..

публикувано на 03.06.21 в 15:34

Новозаразените с коронавирус за денонощието остават под 2%

197 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Положителни са 1,64% от направените 12 042  проби , сочи Единният информационен портал. Най-много са новозаразените в София-град – 34. Следват областите Пловдив със 17, Велико..

публикувано на 03.06.21 в 08:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в организацията на движението при 16-и км на АМ "Струма" в посока София заради ремонти

От 8.00 ч. на 29 май, се променя организацията на движението при 16-и км на АМ "Струма" в посока София за всички автомобили. Заради ремонтни дейности по авариралата на 28 април подпорна стена се ограничава движението в дясната активна лента, като..

публикувано на 28.05.24 в 21:48

Прага: До дни Украйна ще получи 155-милиметрови снаряди

Украинската армия ще получи десетки хиляди снаряди за тежката си артилерия през следващия месец, заяви министър-председателят на Чехия Петр Фиала. Това съобщи агенция Ройтерс. В рамките на ръководената от Прага инициатива 15 държави от Европейския..

публикувано на 28.05.24 в 21:40

Радев: Голямата задача на бизнеса е да подпомага българската култура

Държавата трябва да създава условия, в които културата да се развива с помощта на частната инициатива, това посочи президентът Румен Радев. Той участва във форум, посветен на инвестициите в сферата на културата. "От криза се излиза с ясна посока и..

публикувано на 28.05.24 в 21:36
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин предупреди западните държави да не разрешават Киев да ползва оръжието им за удари на руска територия

Руският президент Владимир Путин предупреди западните държави да не разрешават на Украйна да използва оръжието им за удари на руска територия. Пред журналисти в Узбекистан, където бе на официално посещение, Путин говори за рискове пред малките..

публикувано на 28.05.24 в 21:24
Лидерът на партия „Алтернатива” Африм Гаши, архив.

Африм Гаши е избран за председател на парламента в Скопие

Африм Гаши беше избран за председател на новия парламент в Република Северна Македония, който днес проведе първото си заседание.  Четиригодишният мандат на законодтелния орган започва да тече от днес, както и срокът от 10 дни, в който президентът..

публикувано на 28.05.24 в 21:08
Олаф Шолц и Еманюел Макрон

Франция и Германия с допълнителна финансова помощ за Украйна

"Трябва да позволим на украинците да неутрализират руските военни бази, откъдето Украйна е обстрелвана с ракети." Това каза президентът на Франция Еманюел Макрон като подчерта, че западното оръжие не бива да бъде използвано срещу цивилни цели...

публикувано на 28.05.24 в 21:01
Американски и израелски войници оценяват ситуацията на американски военен кораб в град Ашдод, Израел, на 26 май 2024 г. 
Според САЩ армейските кораби, превозващи част от дока, предназначен за предоставяне на хуманитарна помощ на Ивицата Газа, са изхвърлени на брега в Ашдод поради метеорологичните условия.

САЩ са преустановили доставките на хуманитарна помощ за Газа през плаващия кей

Американските военни са преустановили доставките на хуманитарна помощ за Газа през плаващия кей, съобщи NBC. Съоръжението, което бе монтирано по-рано този месец, е пострадало в резултат на лошото време. Не е ясно кога и дали изобщо ще може да заработи..

публикувано на 28.05.24 в 20:09