Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порицание за депутатите Искрен Митев и Костадин Костадинов

Напрежението в НС възникна на 1 юни след изказване на депутата Искрен Митев.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателството на Народното събрание е наложило мярката "порицание" за депутатите Искрен Митев от "Продължаваме промяната" и Костадин Костадинов от "Възраждане" заради възникналото вчерашно напрежение в пленарната зала.

Това обяви председателстващият парламента Кристиан Вигенин от БСП, който заяви, че се е запознал със стенограмата и с видеоматериалите от случилото се в залата. 

Той уточни, че съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание наказанието "порицание" се налага при нарушаване на реда на заседанието или при създаване на безредие в пленарната зала.

Двамата народни представители могат в тридневен срок да възразят срещу наложената мярка пред председателя на Народното събрание Никола Минчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33