Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти от АЕЖ не искат да се акредитират за достъп до Министерството на финансите

Автор:
Снимка: АЕЖ

Български журналисти от АЕЖ (Асоциация на европейските журналисти) са подписали отворено писмо, с което отказват да се акредитират за достъп до Министерството на финансите.

По решение на министър Асен Василев, институцията въведе изисквания на пресконференции да присъстват само ресорни репортери, а това затруднява и ограничава достъпа до пресконференции и брифинги.

Сред подписалите се има имена от БНТ, "Сега“, Mediapool, БТА, Bird.bg, "Бивол" и други. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Окръжната прокуратура във Варна иска прекратяване на дейността на две сдружения

Окръжната прокуратура във Варна е поискала прекратяване на дейността на две сдружения,чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост и единството на нацията, както и към разпалване на етническа или религиозна вражда. Става дума за сдружение "Българско национално движение "Шипка" и сдружение "Български воински съюз "Васил Левски",..

публикувано на 22.05.24 в 19:34

Мълния удари млад мъж в София

Мълния падна в непосредствена близост до млад мъж в София в  18:53 часа в района на бензиностанцията в кв. "Младост" 1.  Градушка с размер на лешник падна в София (обновена) Мъжът е на 30 години.  Откаран е в болница "Св. Анна", заявиха за БНР от "Спешна помощ". 

публикувано на 22.05.24 в 19:34

Демонстрационните машини за вота са предоставени на общините в Габровско

Демонстрационните машини за вота на 9 юни са предоставени на общините в Габровския избирателен район. Устройствата ще са на разположение, по определен график, на всички избиратели, които искат да се ориентират по-добре и пробно да гласуват.  Подготовката за предстоящия вот преминава нормално в Габровския избирателен район и в предвидените..

публикувано на 22.05.24 в 19:29

Повторно гласуване за парламент в седем секции на територията на РСМ

Днес се провежда повторно гласуване за парламент в седем секции на територията на Северна Македония. До него се стигна, след като Държавната избирателна комисия прецени, че в тези секции е имало нарушение на изборите на 8 май, съобщава БТА. Жалбите за нарушенията бяха внесени от социалдемократите, които загубиха изборите, ВМРО-ДПМНЕ, които ги спечелиха,..

публикувано на 22.05.24 в 19:24
Мигранти на борда на кораб на бреговата охрана пристигат в пристанището в Каламата, Пелопонес, Гърция, архив, юни 2023 г.

Продължава мигрантският натиск към гръцките острови в Егейско море

Гръцките власти спасиха днес мигранти от потъваща лодка до остров Крит. Настаняват ги в нови места за временно пребиваване с добри условия и за майки с деца, информират местните власти.  Продължава мигрантският натиск към гръцките острови в Егейско море, съобщават от охраната на морската граница на Гърция. Днес успешно беше проведена..

публикувано на 22.05.24 в 19:09

Градушка с размер на лешник падна в София (обновена)

Силният дъжд и градушка в София доведоха до закъснения на полети на столичното летище. То остана отворено за кацащи самолети, забавянето е за три полета.  Няма отменени,  както и пренасочени  полети .  55 са сигналите за нанесени щети от дъжда и вятъра в столицата, съобщиха от пожарната. Към 19 ч. на терен работят над 10 екипа...

обновено на 22.05.24 в 18:54
Проф. д-р Мария Стаевска

Алергиите се увеличават. Скоро половината население в напредналите страни ще страда от някаква форма

" Алергиите са една от болестите на модерното време и се увеличават все повече. Смята се, че много скоро половината от населението на напредналия свят ще има някаква форма ".  Това обясни пред БНР проф. Мария Стаевска, председател на Българското алергологично дружество.  Тя е сред участниците в Седмата национална конференция "Пролетни алергологични..

публикувано на 22.05.24 в 18:53