Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружения на собственици в Кърджали се отказват от участие във втория етап на програмата за саниране

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради в Кърджали се отказват от участие във втория етап на програмата за саниране. Причината е изискването за 20 процента самофинансиране.

Това стана ясно на среща с депутата от ДПС Байрям Байрям, на която темата е била най-коментирана. Тези сдружения са участвали и в първия кръг, но са останали в резервния списък.
"Това, което научих, е, че всички сдружения са подали жалби за преразглеждане на класирането и на точките. И няма да кандидатстват във втория етап, защото за едно домакинство това би струвало, при едно жилище от 70 квадрата, между 5 и 6 хиляди лева. Което би било непосилно за повечето граждани", посочи Байрям.

В Кърджали с пари от програмата ще бъдат санирани само 8 блока и нито един в други четири общини, участвали в първия етап.   
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

20 000 души на "Марш за Европа" в Тбилиси

Над 20 000 души участваха снощи в "Марш за Европа" в центъра на грузинската столица Тбилиси и настояха правителството да изтегли прокарвания от него закон за "чуждестранното влияние" в страната. Този закон е подобен на руския закон, обявяващ за "чуждестранни агенти" финансирани от източници зад граница неправителствени организации и независими медии. И..

публикувано на 29.04.24 в 17:59

Общински съветници призоваха кмета Терзиев да спре новата организация на движението в София

Кметът Васил Терзиев да спре новата организация на движение по "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен" в София, призоваха общинските съветници от ГЕРБ - СДС, "БСП за България", "Има такъв народ", ВМРО, "Синя София" и независими общински съветници в София. Срещу реорганизация на движението в района тази сутрин имаше и граждански протест.  Иван Таков от "БСП..

публикувано на 29.04.24 в 17:44
Калин Стоянов

Увеличение на заплатите и парите за храна в МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписа днес две заповеди за повишаване на месечните възнаграждения и на парите за храна на различните категории служители в МВР.   Увеличението на основните заплати на държавните служители в МВР е с конкретна сума за съответното ниво.

публикувано на 29.04.24 в 17:22
Хамза Юсаф

Първият министър на Шотландия Хумза Юсаф ще се оттегли от поста си

Първият министър на Шотландия Хумза Юсаф ще се оттегли от поста си. Той каза, че е взел решението след като е преценил какво е най-добро за неговата Шотландска национална партия, за правителството и за страната. Хамза Юсаф посочи, че е стигнал до извода, че някой друг ще трябва да поеме управлението, за да поправи отношенията в разединеното..

публикувано на 29.04.24 в 17:20

Столтенберг: Украйна ще стане член на НАТО и този процес е необратим

Украйна ще стане член на НАТО и този процес е необратим - това каза генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който е на изненадваща визита в Киев - трета поред от началото на руската инвазия: "Точното място на Украйна е в НАТО и тя ще стане негов член. Работата, която предприемаме сега, ви поставя на необратим път към членството..

публикувано на 29.04.24 в 17:09
Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева: Отвращението от скандалите ще се усети най-много при ПП-ДБ

Отвращението на хората от скандалите ще се усети на изборите най-много при ПП-ДБ . Коментара направи пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева и уточни: "Скандалите около ПП-ДБ, слепени с управлението, през което те минаха, могат да имат демотивиращ ефект и ако така продължават, хората да не излязат да гласуват"...

публикувано на 29.04.24 в 16:47

Нов областен управител на Ловеч

С решение на Министерския съвет от днес областен управител на област Ловеч е Дора Стоянова. Тя заема мястото на досегашния областен управител Виктор Стойчев, който е освободен. Досега Дора Стоянова заемаше длъжността „„Главен юрисконсулт“ в дирекция "Административен контрол", регионално развитие и държавна собственост“.  Завършила е право и финанси.

публикувано на 29.04.24 в 16:07