Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 са кандидатурите в категория "Спорт" на фондация „Енчо Керязов“

Снимка: Фондация "Енчо Керязов"

Над 500 са подадените кандидатури в категория "Спорт" за 13-о издание на "Нощ на звездите". Спектакълът, който е посветен на талантливите деца на България  се организирана от фондация "Енчо Керязов" в три категории "Спорт", "Образование" и "Изкуство". И тази година в категория "Спорт" кандидатури са подали световни, европейски шампиони и световни рекордьори.

"Общият брой на кандидатурите говоря конкретно за категория "Спорт" тази година са двойно повече - над 500. Изключетелен интерес. Радостно е, че подадените кандидатури и тази година са изключително стойностни - кандидатствали са световни шампионки, световни шампиони, европейски шампиони, световни рекордьори", каза  патронът на фондацията Енчо Керязов.

"През тази година големите постижения са в бойните спортове. Много сериозни кандидатури има в художествената гимнастика, бокса. Имаме големи успехи и в т. нар. модерните спортове. В брейка, който вече е и олимпийски спорт, имаме светововна шампионка, която спечели първото място в конкуренцията само на мъже. Много съм радостен, че с много сериозна номинация са скоковете на батут", добави световноизвестният цирков артист.

Имената на кандидатите, които ще достигнат до полуфинала ще станат ясни на 10 март.

"Надявам се до 10 март комисията по избор да е готова и да обявим по азбучен ред десетте полуфиналиста, а по-късно ще съобщим и имената на тримата финалисти. Победителите в трите категории ще станат ясни на 1 юни в Арена „София“ по време на 13-о издание на "Нощ на звездите", допълни Енчо Керязов.

„И тази година участие в програмата ще вземе националната гвардейска част. Те добавят изключителна тържественост на целия спектакъл, има едно усещане за национална гордост. Изключително благодарен съм на Министерство на науката и образованието, на Министерство на младежта и спорта и на Министерството на културата, защото чрез тях ние успяхме да достигнем до изключително голям брой деца, които успяха да подадат своите кандидатури", завърши заместник-кметът по спорта в община Ямбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Вр) победи Марек след дузпи

Ботев (Вр) запази мястото си в елита

Отборът на Ботев (Враца) запази мястото си в Първа футболна лига, след като победи с 4:2 след изпълнението на дузпи Марек в баража на собствения си стадион „Христо Ботев“. Редовното време и продълженията завършиха 1:1. Домакините от Ботев започнаха по-активно, а в 17-ата минута грешка на защитата на Марек позволи на Браян Переа да влезе в..

публикувано на 30.05.24 в 21:54
Рилски спортист е новия баскетболен шампион

Рилски спортист е новия баскетболен шампион

Отборът на Рилски спортист (Самоков) детронира Балкан (Ботевград) и спечели първа титла на България по баскетбол за мъже в историята си. Рилски спортист се наложи над Балкан с 81:69 (18:18, 12:9, 20:21, 31:21) като гост в „Арена Ботевград“ в четвъртия двубой от финалния плейоф в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и триумфира в серията с..

публикувано на 30.05.24 в 21:25

Никола Цолов пред БНР: Треперех на българския химн в Монако

Българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов, спечели първата си победа в шампионата. Той бе начело от старта до финала на спринтовото състезание в Монако. След година и половина в шампионата, изпълнена с много проблеми и трудности, Никола отново показа талант и характер и то точно на едно от най-емблематичните трасета в автомобилния спорт...

публикувано на 30.05.24 в 14:35
Мигел Анхел Лопес

Мигел Анхел Лопес бе наказан за 4 години заради допинг

Колумбийският колоездач Мигел Анхел Лопес бе наказан за четири години за употреба на допинг, съобщава агенция АП, цитирайки Международния колоездачен съюз (ЮСИ). Неговото име е изскочило по време на разследване на испанските власти срещу лекаря Маркос Майнар, който е работил дълги години в колоезденето. Анхел Лопес бе трети на обиколките на..

публикувано на 30.05.24 в 07:34
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас с трудна победа над квалификант

Испанецът Карлос Алкарас се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция с победа с 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 срещу нидерландския квалификант Йеспер де Йонг, но показа изненадващ спад във формата си в средата на мача. Алкарас, поставен под номер 3 в схемата, изгради преднина от два сета на закрития корт "Филип Шатрие", но..

публикувано на 30.05.24 в 07:03
Ига Швьонтек - Наоми Осака

Ига Швьонтек спаси мачбол и елиминира Наоми Осака на "Ролан Гарос"

Лидерката в схемата Ига Швьонтек (Полша) спаси мачбол и победи бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) със 7:6(1), 1:6, 7:5 в мач от втория кръг на откритото първенство по тенис на Франция. Двете играха цели три часа на закрития корт в Париж, като след спечеления от Швьонтек тайбрек в първия сет изглеждаше, че Осака доминира тотално...

публикувано на 30.05.24 в 06:58
Олимпиакос

Олимпиакос спечели Лигата на конференциите

Голмайсторът на турнира Аюб Ел Кааби се разписа в 116-ата минута и Олимпиакос победи с 1:0 италианския Фиорентина във финала на турнира за Лигата на конференциите по футбол. Това бе първи значим международен трофей за гръцкия клуб, който в богатата си история има рекордните 47 титли от местното първенство и 28 купи на страната. Олимпиакос,..

публикувано на 30.05.24 в 05:59