Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратура във Велико Търново разследва смъртта на двегодишно дете, починало в болницата

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Окръжната прокуратура във Велико Търново разследва смъртта на двегодишно дете, починало в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“.

Според първоначалните данни двегодишното дете е било прието вчера за лечение в във великотърновската болница и е изписано на същия ден след подобрение и със съгласието на близките. През нощта състоянието му силно се влошило и било откарано в спешното отделение на болницата, където, въпреки положените от лекарите усилия, по-късно е починало, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Започнатото следствено дело е за лекарска грешка.

Извършени са оглед, назначени са експертизи, иззета е медицинска документация.

Продължава активната работа по изясняване на причините, довели до смъртта на детето, съобщиха от прокуратурата и отказаха повече подробности.

От ръководството на великотърновската болница засега също отказват коментар по случая.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руската армия с официално съобщение, че е превзела Очеретине в Донецка област

Руската армия съобщи, че е превзела село Очеретине (Очеретино) в Източна Украйна, предаде АФП. В изявление на руското министерство на отбраната се казва, че войниците му "напълно са освободили" това село в Донецка област, северозападно от Авдеевка, която падна под контрола на руската армия през февруари. През последните месеци Москва редовно..

публикувано на 05.05.24 в 15:49
Израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Без напредък на преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа продължават в Кайро с участието на радикалното палестинско движение "Хамас". В Кайро продължават преговорите между Израел и "Хамас" Великден в Ерусалим на фона на продължаващия конфликт Израел заяви, че ще изпрати делегация, ако получи отговор на предложението за 40-дневно примирие...

публикувано на 05.05.24 в 15:42
Папа Франциск - 5 май 2024 г.

Папа Франциск поздрави православните християни за Великден

Православните християни бяха поздравени за Великден и от главата на Римокатолическата църква папа Франциск. Видимо в добро настроение, след редовната си неделна молитва от прозореца на базиликата "Св. Петър" в Рим и в присъствието на хиляди богомолци на едноименния площад, папа Франциск отправи великденското си послание към тези, които отбелязват днес..

публикувано на 05.05.24 в 15:15
В катедралния храм

Митрополит Киприан: Пасха е непреходното доказателство, че Бог е любов

Православните християни празнуват най-големия празник - Възкресение Христово, наричан Празник на празниците, тъй като утвърждава победата на живота над смъртта. Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците Богослуженията в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" снощи и в столичния митрополитски храм "Света..

публикувано на 05.05.24 в 15:01

В Панама избират президент

Президентски избори се провеждат в Панама. За фаворит е сочен опозиционният лидер Хосе Мулино,  близък довереник на изпадналия в немилост бивш държавен глава Рикардо Мартинели, отбелязва ДПА . Той си поставя за цел да прекрати незаконната миграция през джунглата в южната част на централноамериканската страна към Съединените щати. Победителят ще..

публикувано на 05.05.24 в 14:07
Австрийският канцлер Карл Нехамер

Австрия въвежда повече ДНК тестове при събиране на семейства на мигранти

Управляващата Австрийска народна партия (АНП) постави изискване за по-строг контрол върху събирането на семействата на мигрантите, предаде БТА. Въпреки че ДНК тестовете са възможни и досега, в бъдеще те ще се извършват по-често, за да се установят семейните връзки. ДНК проверките трябва да се извършват дори и при "най-малкото съмнение дали..

публикувано на 05.05.24 в 14:06

Над 100 семейства и нуждаещи се получиха хранителни пакети за Великден в Добрич

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията "Споделен хляб" в Добрич. Инициативата се организира от фондация "Милостиво сърце" и Клуба по народни танци "Жътвари" осма година. В акцията по милосърдие участие вземат и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:33