Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г-7: Риск от неконтролируема ескалация

Лидерите от Г-7 упрекнаха Иран, че със снощната ракетна и дронна атака срещу Израел рискува да провокира неконтролируема ескалация в региона. 

Във видеоконференция ръководителите на седемте най-богати демократични държави потвърдиха подкрепата си за Израел и приканиха Техеран и съюзниците му да преустановят нападенията си.

Седемте обещаха също така, че ще продължат да полагат усилия за трайно и устойчиво примирие в Ивицата Газа.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германски офицер призна, че е шпионирал за Русия

Бивш германски военен призна днес пред съда в Дюселдорф, че е шпионирал за Русия, предаде "Франс прес". По думите му той е искал да помогне войната в Украйна да не се разрасне до ядрен конфликт. "Сгреших", заяви пред съда 54-годишният обвиняем Томас Х, който е бил с чин капитан в Бундесвера. Той е обвинен, че е предал информация от поста си във..

публикувано на 29.04.24 в 20:07

Студентските пропалестински демонстрации обхванаха Сорбоната в Париж

Студентските пропалестински демонстрации обхванаха и Сорбоната в Париж. Престижният университет беше окупиран от десетки студенти, стигна се до намесата на полицията. Залите на Сорбоната са опразнени, всички изпити за днес са отменени.  Студентските бунтове в защита на палестинците достигнаха до кампуса на парижкия университет, в чиято..

публикувано на 29.04.24 в 20:06
Георги Тахов

България се присъединява към искането за увеличаване на тавана на помощта "де минимис“

България се присъединява към искането за увеличаване на тавана на помощта "де минимис“ в сектора на селското стопанство, рибарството и аквакултурите. Това е заявил министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов на заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство в Люксембург. Искането за вдигане тавана на схемата "де минимис" е..

публикувано на 29.04.24 в 19:47

Руски удари срещу Одеса, двама души са загинали

За руски въздушен удар срещу Одеса, съобщи началникът на областната военна администрация Орег Кипер по националната украинска телевизия.  Двама души са загинали, 8 са ранени, повредени са жилищни сгради и гражданска инфраструктура, пожар гори в двореца на студентите на Националния университет "Одеска юридическа академия". Предполага се, че ударът е..

публикувано на 29.04.24 в 19:45

Показаха новия затвор в Самораново

Новият затвор за 400 осъдени при дупнишкото с.Самораново беше показан на терена на служебния правосъден министър Мария Павлова и представители на министерството, на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията, пред експертана група на Норвежкия финансов механизъм, осигурил средствата  - 35 мил. лева, пред медиите. Комплексът е изграден върху..

публикувано на 29.04.24 в 19:38

38 са смъртните трудови злополуки от началото на годината

38 са смъртните трудови злополуки от началото на годината, отчетоха във Велико Търново от Главната инспекция по труда. Трудовите злополуки намаляват, но все още сме далеч от целта, поставена от Европейската комисия до 2030 година смъртните случаи на работното място да бъдат сведени до нула. Бизнесът и синдикатите от региона се включиха..

публикувано на 29.04.24 в 19:37
Сградата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в София

Момчил Терзийски е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

Инж. Момчил Терзийски е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.  Постът до встъпването в длъжност на служебното правителство заемаше министър Виолета Коритарова. Терзийски е инженер-геодезист от Университета по архитектура, строителство и геодезия, като..

публикувано на 29.04.24 в 19:27