Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 с първа пролетна победа, Локо (Сф) пропусна да вземе точка в Бистрица

ЦСКА 1948 - Локомотив (Сф)
Снимка: БТА

ЦСКА 1948 победи Локомотив (София) с 2:1 в мач, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но домакините направиха пълен обрат с две попадения на капитана си Радослав Кирилов. Успехът е първи тази пролет за "червените".

Първата опасност пред една от двете врати дойде в четвъртата минута, когато Радослав Кирилов стреля в ръцете на вратаря на гостите Александър Любенов.

Локомотив откри резултата при първата си опасна атака. В 12-ата минута Улрих Маи бе изведен по лявото крило, той направи серия от залъгващи движения и подаде с външен фалц към оставения непокрит Димитър Митков, който от точката на дузпата вкара за 0:1.

В 20-ата минута Симеон Мечев от "железничарите" опита силен изстрел отдалеч, но топката не попадна във вратата. Малко по-късно Любенов спаси удар на Емил Ценов на другата врата.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Талис изведе Бирсент Карагарен отдясно, бившото крило на Локомотив (Пловдив) центрира от въздуха, а Радослав Кирилов от воле вкара изравнителното попадение.

Веднага след това Кирилов бе близо и до пълен обрат, като финтира няколко защитници на гостите и влезе мощно в наказателното поле, но излезлият да го пресрещне вратар Любенов успя да избие топката с крак.

В 54-ата минута Бирсент Карагарен задържа майсторски топката вдясно, финтира два пъти Симеон Мечев и центрира, като Радослав Кирилов вкара втория си гол в мача с глава.

В 64-ата минута Карлос Франса от Локомотив стреля остро с глава, а вратарят Петър Маринов показа отличен рефлекс и изби на голлинията с крак.

В 71-вата минута Диого Тешейра от гостите стреля с левия крак извън наказателното поле, като топката профуча покрай левия стълб на вратата на домакините.  

В 90-ата минута резервата на Локомотив Калоян Кръстев стреля с глава над напречната греда.

Локомотив показа може би най-добрата си игра през тази пролет, но не успя да стигне до точка в Бистрица след пропуските, които направи - 2:1 за ЦСКА 1948.

Благодарение на трите точки, тимът на ЦСКА 1948 се изкачи на шесто място в класирането на първенството, като има точка аванс пред Крумовград и Ботев (Пловдив). "Червено-черните" са на 14-о място с 28 точки. 

В последния кръг от редовния сезон ЦСКА 1948 ще гостува на Локомотив в Пловдив, а столичните "железничари" ще играят срещу другия пловдивски тим Ботев. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Боряна Калейн (в средата), София Рафаели и Стилияна Николова

България с най-доброто на еврокупата по художествена гимнастика в Баку

Европейските "звезди" са готови да блеснат на първата европейска купа по художествена гимнастика. 37 нации от цял ​​свят се отправят към азербайджанската столица, Баку, за да се състезават в първата европейска купа по художествена гимнастика. България ще бъде представена от националните състезателки индивидуално (девойки) - Дара Малинова и Магдалена..

публикувано на 29.04.24 в 19:38
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева: Тази година планираме да участваме във всички асфалтови рали от европейския шампионат

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева се завръща в шампионата на Стария континент този сезон, като първото й участие ще е в рали “Канарски острови” . Стратиева и навигатор й Георги Аврамов вече на Островите и се подготвят за надпреварата. Тази година рали “Канарски острови” ще е за последно кръг от ERC, а от догодина влиза в..

публикувано на 29.04.24 в 19:13

Българска организация с престижна европейска награда в категория “Спорт за мир”

Българската неправителствена организация “Чемпиънс Фактори” получи престижна европейска награда. Отличието беше връчено по време на церемонията #BeActiveAwards на Европейския спортен форум в Белгия и е в категория “Спорт за мир”. Журито оцени високо работата на "Чемпиънс Фактори" в инициативата “Заедно за Украйна”. През 2023 г. организацията даде..

публикувано на 29.04.24 в 18:09
Георги Иванов

Президентът на БФС Георги Иванов: Промените вече започнаха

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов беше специален гост по закриване на третия детски футболен турнир “Пиринска Бундеслига” в Благоевград. Иванов застана пред медиите, където освен за турнира говори и за идеята да има две Втори лига. “Винаги съм се чувствал добре в Благоевград и сега, когато виждам децата как играят, се чувствам още..

публикувано на 29.04.24 в 17:40
Давид Иванов

Давид Иванов: Европейското е най-доброто състезание в кариерата ми до сега

„Това е най-доброто състезание, което някога съм правил. Натрупах много опит, но и се забавлявах. Нова е голяма стъпка напред. Много съм доволен. Не успях да направя както трябва финала на успоредка, можеше и малко повече трудност в изпълнението на висилка, но това сега няма значение. Много съм щастлив“, това сподели специално за БНР Давид..

публикувано на 29.04.24 в 17:24

ВК Нефтохимик привлече френски национал

Волейболният Нефтохимик, който отстъпи титлата на Левски през този сезон, продължава с ударната си селекция, информира БТА. Част от новия отбор на Нефтохимик за сезон 2024/25 ще бъде френският посрещач Франсоа Ребейрол, съобщиха от бургаския клуб. Новото попълнение на ВК Нефтохимик 2010 има с „петлите“ сребро от Олимпийския младежки фестивал в Гьор..

публикувано на 29.04.24 в 13:46

Треньорът на Оклахома е №1 в НБА

Марк Дейно спечели наградата за "Треньор на годината" в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. 39-годишният специалист изведе тима на Оклахома Сити Тъндър до първото място в Западната конференция през редовния сезон с 57 победи и 25 загуби, като "гръмотевиците" изпревариха в последния момент шампиона Денвър Нъгетс. Дейно работа за..

публикувано на 29.04.24 в 13:42