Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Лазаровден: Тържество пред новостроящия се храм в "Люлин"

Снимка: kambanata.com

Днес, на Лазаровден, ще се състои предвеликденско тържество пред новостроящия се православен храм "Свети Патриарх Евтимий Търновски" в столичния квартал " Люлин".

В програмата са включени галерия на открито, засаждане на дървета с послание от всяко училище в района и благотворителен концерт с участието на Фолклорния ансамбъл "Българе".

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проучване: Европейците искат правителствата да се фокусират върху миграцията, а не върху климата

Европейците искат правителствата им да се фокусират върху ограничаване на миграцията, а не върху климатичните промени, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на международно социологическо проучване. По малко от 15% от запитаните смятат, че въпросите свързани с климата са един от трите основни приоритета пред правителствата им. В много..

публикувано на 08.05.24 в 22:41

Светът е преживял най-горещия април в историята на измерванията

Месец април е бил най-горещият в света в историята на измерванията. Светът е преживял най-горещия месец април в историята на измерванията, с което се запълва поредица от 11 поредни месеца с подобрени температурни рекорди, съобщи службата за наблюдение на климатичните промени на Европейския съюз, цитирана от световните осведомителни..

публикувано на 08.05.24 в 22:32
Ярослав Димитров - председател на РИК-Плевен.

В Плевенско 261 кандидати се борят за 8 депутатски места

31 листи са регистрирани в 15 МИР – Плевен. 261 кандидати се борят за 8 места в предстоящите парламентарни избори на 9 юни. "Имаме 261 кандидата в 15 МИР – Плевен, които са в 31 листи, от които 20 са на политически партии, а 11 - коалиции от партии. Най-възрастният е на 92 години и е от коалиция "Неутрална България", а най-младият е на 23 от..

публикувано на 08.05.24 в 22:18

Петков: Ако ГЕРБ не могат да се отърват от тази зависимостта си от Пеевски, ще се борим от страната на опозицията

"Продължаваме промяната- Демократична България" може да разговарят с ГЕРБ за бъдещо управление, но само ако бъде сложен край на зависимостта на ГЕРБ от Пеевски, заяви в Перник съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Перник и в 23 МИР- София Кирил Петков. Пред журналисти в Перник Кирил Петков подчерта, че "Продължаваме..

публикувано на 08.05.24 в 22:04

Силна градушка връхлетя Плевен (Галерия)

Градушка връхлетя Плевен минути преди 20 ч. Градушката на места плътно застла земята. Зърната ѝ са с размер на лешник. Вятърът огъна дърветата до земята, а над града се стелеше черна пелена.  Стихията започна да утихва около 20:30 ч.    Голяма част от града обаче остана без ток. Наводнени са и пътища. Гражданска защита да спре движението в..

публикувано на 08.05.24 в 20:16

Полша обвини Русия в провеждане на кибератаки

Тази седмица Полша е била атакувана от хакерска група, свързана с Русия, съобщи полският Национален изследователски институт, цитиран от "Ройтерс". "Зловреден софтуер, насочен към полските държавни институции, беше разпространен тази седмица от групата APT28, свързана с руските разузнавателни служби", се твърди в изявление. И се допълва,..

публикувано на 08.05.24 в 19:59

Над 1000 бомбени заплахи в училища и институции в Словакия във вторник

Над 1000 бомбени заплахи са получени вчера в училища и институции в Словакия. Сигналите са предизвикали масова евакуация, а словашката полиция се опитва да установи извършителите, пише Би Би Си. Полицейски екипи с кучета и експерти по обезвреждане на бомби са били извикани многократно на различни места в цялата страна. От полицията..

публикувано на 08.05.24 в 19:43