Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Още сме далеч от титлата

Снимка: БТА

Манчестър Сити все още е далеч от четвъртата си поредна титла в Англия, каза мениджърът на тима Хосеп Гуардиола. Сити победи Нотингам с 2:0 и е втори в класирането на Висшата лига на точка след лидера Арсенал, но и с мач по-малко. 

"Титлата все още е далеч. Задайте ми този въпрос, когато сме начело в лигата и имаме още един мач. Но след като остават четири мача, имаме още много път да извървим. Всичко е в нашите ръце, но ако направим равен мач и може да не спечелим Висшата лига", каза Гуардиола пред репортери.

Арсенал демонстрира отлична форма в края на сезона, като вчера спечели ключова победа с 3:2 срещу Тотнъм в дербито на Северен Лондон.

"Предпочитахме те да загубят, но не можем да контролираме какво правят. Те правят добър резултат и да, остават четири мача", каза Гуардиола. Мисля, че Арсенал няма да загуби точки и ние знаем точно какво трябва да направим", каза още Гуардиола.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Манчестър Сити - Уест Хем

Манчестър Сити триумфира с титлата в Англия за четвърти пореден път

Манчестър Сити стана шампион на Англия, след като победи Уест Хям с 3:1 на "Етихад" в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига. Играчът на сезона Фил Фодън на два пъти и Родри вкараха попаденията за домакините, а Мохамед Кудус с атрактивно изпълнение беше точен за гостите. Футболистите на Пеп Гуардиола станаха първият отбор, който ликува с титлата в..

публикувано на 19.05.24 в 20:14
Алекс Грозданов

Алекс Грозданов е новият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол

Алекс Грозданов е новият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол. Това обяви селекционерът на България Джанлоренцо Бленджини при заминаването на отбора за първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите, който ще се проведе в турския курорт Анталия. 26-годишният състезател наследява лентата от Цветан Соколов, който се оттегли от тима..

публикувано на 19.05.24 в 18:36

СК „Спартак“ спечели купата на ДП по кикбокс (стил К1) в Севлиево

Спортен клуб „Спартак“  спечели купата на държавното първенство по кикбокс в ринговия стил К1, което се проведе в Севлиево. Кикбоксьорите от Пазарджик  заеха първото място в класирането по медали с актив от 5 златни и 3 сребърни отличия. Втори се наредиха състезателите на СК „Вокил“ от Варна със спечелени 5 златни медали, 2 сребра и 2 бронза...

публикувано на 19.05.24 в 17:56
Макс Верстапен

Верстапен с пета победа във Формула 1, въпреки натиска на Норис

Нидерландецът Макс Верстапен се наложи да се бори до самия финал, но успя да спечели петата си победа от началото на сезона, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Емилия-Романя във Формула 1. Третият пореден успех на световния шампион на „Имола“ дойде след оспорван финал, в който той бе притиснат от британеца Ландо Норис, който въпреки..

публикувано на 19.05.24 в 17:40
Християна Гутева

Жена за първи път ще ръководи мач от футболния ни елит

Исторически момент за футболното съдийство в България - за първи път среща от Първа лига ще бъде ръководена от съдия жена. Християна Гутева е назначена като главен арбитър на мача от 34-ия кръг между Крумовград и Левски. Гутева е съдия от ранглистата на ФИФА от 7 години, а от също толкова време ръководи и двубои във Втора лига на България. До този..

публикувано на 19.05.24 в 16:11
Нейтън Флеър е победителят в десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони на маратона в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен.  Победителят в класическата дистанция британецът Нейтън Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа. На второ и трето място финишираха Антон Кадиев (3:02:18) и Йосиф Йосифов (3:15:11). При жените победител за трети път е Малина Иванова с време от 3:59.15..

публикувано на 19.05.24 в 15:55
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир в Инсбрук

Най-добрият атлет на България за 2023 година Божидар Саръбоюков направи сериозна стъпка към участие на Европейското първенство и на Олимпийските игри в Париж с резултат над 8 метра в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Инсбрук (Австрия). Саръбоюков постигна 8.04 в центъра на столицата на Зимните олимпийски игри през 1964-а и 1976-а на сектор..

публикувано на 19.05.24 в 15:15