Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рубльов отстрани двукратния шампион Алкарас в Мадрид

Андрей Рубльов
Снимка: БТА

Руснакът Андрей Рубльов се наложи над защитаващия титлата си Карлос Алкарас с 4:6, 6:3, 6:2 на тенис турнира в Мадрид от сериите "Мастърс" с награден фонд 7,877 милиона евро. Мачът продължи час и 58 минути.

Рубльов направи впечеталвяща обрат, въпреки по-слабия си старт и сериозната подкрепа за съперника му от испанската публика, която бе разочарована за втори път в рамките на по-малко от ден и заради отпадането на Рафаел Надал при последното му участие в столицата.

В първия сет Алкарас, който е печелил в Мадрид последните две години, успя да направи пробив за 3:2, след това го затвърди и затвори частта при 6:4.

Втората част обаче започна силно за Рубльов, който направи пробив във втория гейм, а си взимаше и подаванията за 3:0. Испанецът спечели едва четвъртия гейм, а след това взе още две свои подавания, но преднината на съперника му бе вече много голяма.

Третият сет стартира с пробив на Андрей Рубльов, който бе затвърден за 2:0. Руснакът взе и петия гейм, а след това поведе и с 5:1. Алкарас се опита да реагира и спечели следващия гейм, но руснакът бе безкомпромисен при сервиса си, бързо стигна до два мачбола и реализира още първия за крайната победа.

Рубльов успя да направи 5 аса срещу само един за испанеца и 27 печеливши удара срещу 19 за Алкарас. Той беше по-добър и при сервирането, и при ретурите.

"Доволен съм, за пръв път успявам да победя Алкарас. Да напавя обрат на клей срещу него не е нещо, което бе очаквано", коментира руснакът след успеха. "Много е трудно в Топ 10, силите са изравнени. Всеки работи и има своите шансове. Много ми беше трудно преди срещу Роджър (б. а. - Федерер), счупил много ракети, защото съм нервен. Но се зарадвам много, когато го победих. Това ми даде импулс и увереност, че мога да победя всеки", каза още Рубльов.

За място на финала на турнира Андрей Рубльов ще спори с победителя от двубоя между американеца Тайлър Фриц и аржентинеца Франциско Черундоло, който е по-късно тази вечер. 


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиян Радулов

Илиян Радулов с убедителен старт на турнира в Матаро

Илиян Радулов се класира убедително за втория кръг на сингъл на турнира за мъже на клей в Матаро (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара.  18-годишният българин постигна победа с 6:1, 6:1 над Бенжамен Пиетри от Франция. Срещата продължи час и 23 минути. Във втория кръг Радулов ще очаква победителя от испанския сблъсък между Бенямин..

публикувано на 22.05.24 в 18:00
Гимнастиците ни с добра подиум тренировка преди Световната купа във Варна

Гимнастиците ни с добра подиум тренировка преди Световната купа

Българските състезатели направиха добра подиум тренировка преди началото на Световната купа по спортна гимнастика, която започва утре в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът за зрителите е свободен. По програма в четвъртък са квалификациите на земя, кон с гривни и халки при мъжете, както и на прескок и на смесена успоредка при..

публикувано на 22.05.24 в 17:56
Весела Димитрова

Весела Димитрова: Надявам се на ЕП да покажем стабилна игра, която да е предпоставка за по-високи цели на Олимпиадата

Националният ансамбъл по художествена гимнастика е на лагер на "Спортпалас" преди Европейското първенство, което вече започна в Будапеща. Момичетата на Весела Димитрова и на Ясена Стойнева днес направиха последната си тренировка край морето преди утре да отпътуват за столицата на Унгария.  На шампионата на Стария континент Камелия Петрова, Маргарита..

публикувано на 22.05.24 в 15:35
Цървена звезда спечели Купата на Сърбия

Цървена звезда взе и Купата на Сърбия

Шампионът на Сърбия Цървена звезда завърши сезона с дубъл, след като спечели и Купата на сърбия. Във финала, който се игра на стадион “Лагатор” в Лозница, футболистите от Белград победиха с 2:1 над Войводина и взеха трофея за четвърти пореден път. Звезда излезе напред в резултата в 37-ата минута с гол на Мирко Иванич, а в 66-ата Урош Спаич..

публикувано на 22.05.24 в 06:48
Канада победи с 4:3 Чехия

Канада срази Чехия след продължение

Дилан Козънс вкара победния гол за Канада при успеха с 4:3 след продължение срещу домакина Чехия в мач от група "А" на Световното първенство по хокей на лед. Така канадците завършиха първата фаза на шампионата със седем поредни успеха. Центърът на Бъфало се разписа за втори път в двубоя и за общо осми в турнира, в който е водещ реализатор...

публикувано на 22.05.24 в 06:41
Маурисио Почетино

Маурисио Почетино напусна Челси

Маурисио Почетино напусна Челси по взаимно съгласие, съобщиха от английския футболен клуб. Аржентинецът изкара само един сезон като мениджър на "сините" и имаше слаба кампания, в която не успя да си осигури класиране за предварителните кръгове на Шампионската лига. Лондончани завършиха на шесто място в класирането и загубиха финала в турнира..

публикувано на 22.05.24 в 06:39

Пирин и Хебър запазиха интригата

Пирин направи равенство 0:0 с гостуващия Хебър в мач от 34-ия кръг от Първа лига. След близо 18 минути игра Йоан Н'зи напредна и стреля, но вратарят Максим Ковальов изби топката без особени проблеми. До края на първата част двата отбора продължиха да действат предпазливо и не се стигна до никакви други възможности за гол. В 58-ата минута Йоан Н'зи..

публикувано на 21.05.24 в 23:01