Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров тренира с Новак Джокович в Рим

Григор Димитров
Снимка: ATP

Григор Димитров проведе съвместно занимание с лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, преди началото на турнира от сериите „Мастърс"в италианската столица Рим.

Двамата изиграха един сет на кортовете във "Форо Италико“, спечелен от Димитров с 6:3.

Както е известно, българинът е поставен под №8 в схемата на турнира, като започва участието си от втория кръг.

Неговият съперник ще определят австриецът Себастиан Офнер и Йошихито Нишиока от Япония.

Джокович е водач в схемата, като също стартира от втория кръг, а съперникът му ще определят Роман Сафиулин от Русия и квалификант.

Сърбинът има шест титли от състезанието в Рим.

Турнирът при мъжете започва днес, а Яник Синер и Карлос Алкарас се оттеглиха заради контузии.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бяла

Отборът на Бяла стана шампион на България по хандбал за жени

Втори мач от Суперфинала в първенството на България по хандбал за жени (играе се до две победи): Етър 64 - Бяла - 23:33 (10:11) * Бяла спечели серията с 2:0 победи. Отборът на Бяла победи като гост Етър 64 (Велико Търново) с 33:23 (11:10) и защити първото си място в първенството на България по хандбал за жени. Възпитаничките на Виктория Жосан взеха..

публикувано на 19.05.24 в 21:23
Интер

Интер и Лацио с равенство помежду си

Шампионът на Италия Интер завърши 1:1 срещу Лацио в мач от 37-мия кръг на Серия „А“. В 33-тата минута Дайчи Камада със силен изстрел изведе "орлите" напред. Домакините най-изравниха в 87-ата минута чрез резервата Дензъл Дъмфрис. Интер пропусна възможността да постави нов клубен рекорд по общ брой точки, защото може да вземе най-много 96, ако спечели..

публикувано на 19.05.24 в 21:18
Тадей Погачар

Погачар спечели "кралския" етап в Джирото и увеличи преднината си

Словенецът Тадей Погачар спечели "кралския" 15-и етап от Обиколката на Италия. Колоездачът на тима на Обединените арабски емирства измина дистанцията от 222 километра от Манерба дел Гарда до Мотолино за 6:11:43 часа. Тя включваше изкачване на надморска височина от 5400 метра. 25-годишният Погачар изпревари съперниците си в най-трудния етап от..

публикувано на 19.05.24 в 20:48
Манчестър Сити - Уест Хем

Манчестър Сити триумфира с титлата в Англия за четвърти пореден път

Манчестър Сити стана шампион на Англия, след като победи Уест Хем с 3:1 на "Етихад" в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига. Играчът на сезона Фил Фодън на два пъти и Родри вкараха попаденията за домакините, а Мохамед Кудус с атрактивно изпълнение беше точен за гостите. Футболистите на Пеп Гуардиола станаха първият отбор, който ликува с титлата в..

публикувано на 19.05.24 в 20:14
Алекс Грозданов

Алекс Грозданов е новият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол

Алекс Грозданов е новият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол. Това обяви селекционерът на България Джанлоренцо Бленджини при заминаването на отбора за първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите, който ще се проведе в турския курорт Анталия. 26-годишният състезател наследява лентата от Цветан Соколов, който се оттегли от тима..

публикувано на 19.05.24 в 18:36

СК „Спартак“ спечели купата на ДП по кикбокс (стил К1) в Севлиево

Спортен клуб „Спартак“  спечели купата на държавното първенство по кикбокс в ринговия стил К1, което се проведе в Севлиево. Кикбоксьорите от Пазарджик  заеха първото място в класирането по медали с актив от 5 златни и 3 сребърни отличия. Втори се наредиха състезателите на СК „Вокил“ от Варна със спечелени 5 златни медали, 2 сребра и 2 бронза...

публикувано на 19.05.24 в 17:56
Макс Верстапен

Верстапен с пета победа във Формула 1, въпреки натиска на Норис

Нидерландецът Макс Верстапен се наложи да се бори до самия финал, но успя да спечели петата си победа от началото на сезона, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Емилия-Романя във Формула 1. Третият пореден успех на световния шампион на „Имола“ дойде след оспорван финал, в който той бе притиснат от британеца Ландо Норис, който въпреки..

публикувано на 19.05.24 в 17:40