Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов: Над 200 служители от различни ведомства участват в акцията в складовете на "Лукойл"

Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Над 200 служители от различни ведомства участват в започналата тази сутрин акция в складовете на Лукойл. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

"Започват щателни проверки, масирани проверки във всички данъчни складове на "Лукойл Нефтохим"-Бургас, както и на "Лукойл България" ЕООД. Проверката е назначена по разпореждане на премиера Главчев. Цели да се направи цялостна инвентаризация, не само по документи, а и за физическа проверка. Във въпросната операция участват около 200 служители от Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, ГДБОП, Националната полиция, от Държавния резерв. При необходимост ще се търси съдействие и от Държавна агенция "Метрология и стандартизация".

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази на територията на областите София – град, София област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Основна цел е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти. Данните ще бъдат съпоставени с материалната отчетност.

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.

От "Лукойл Нефтохим" отказаха коментар за настоящата акция на контролните органи.

За втори път тази година контролните органи извършват проверка на наличностите в складовете за енергийни продукти на "Лукойл Нефтохим Бургас". 

На 1 януари във връзка с дерогацията на руски петрол, 23-ма митнически служители извършиха инвентаризация на наличните количества нефтопродукти, произведени от суров нефт, в складовете намиращи се на територията на рафинерията и на нефтеното пристанище "Росенец". 

Данни за нарушения не бяха на оповестени. 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поредно заседание в Московски съд по дело срещу театралките Беркович и Петрейчук

В Москва се състоя поредното заседание по делото за оправдание на тероризма срещу режисьора Евгения Беркович и драматурга Светлана Петрийчук. Беркович и Петрейчук не се признаха за виновни по обвиненията в оправдаване на тероризма в първия ден от процеса срещу тях за постановката на наградена пиеса,   съобщи днес независимата руска медия..

публикувано на 20.05.24 в 21:00
Олег Савелиев беше назначен за заместник-министър на отбраната на Русия

Путин назначи икономиста Олег Савелиев за заместник-министър на отбраната

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за назначаване на одитора от Сметната палата и бивш зам. министър на икономиката Олег Савелиев за заместник-министър на отбраната и ръководител на апарата на министъра, предаде Ройтерс. Това е допълнителен знак за намерението му да подобри ефективността на руската военна икономика. С друг..

публикувано на 20.05.24 в 20:45
Володимир Зеленски

Зеленски: Ситуацията в Харковска област е под контрол, западната помощ за Украйна е твърде бавна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че ситуацията в Харковска област, където Русия отвори нов фронт преди десетина дни, е под контрол. В интервю за агенция Ройтерс обаче Зеленски призова за пореден път за смяна на цялостния подход в процеса на деклариране и предоставяне на военна помощ за страната му от Запада. Той каза, че..

публикувано на 20.05.24 в 20:27

Още по случая с починалото 5-годишно дете от с. Стоб

5-годишно дете от село Стоб, община Кочериново, е починало на път за болницата в Благоевград, заради което започва проверка в лечебното заведение и в Спешния център в град Рила. 5-годишно дете почина на път за болницата в Благоевград Петгодишното момченце е било прието през нощта в Спешното приемно отделение на Областната болница в Благоевград...

публикувано на 20.05.24 в 20:11

БНБ разпореди на банките набор от показатели за наблюдение на ипотечните кредитни стандарти

Управителният съвет на Българската народна банка разпореди на банките и клоновете, извършващи дейност в страната, прилагането на минимален набор от показатели за наблюдение на кредитните стандарти при отпускане и предоговаряне на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти. Това се съобщава на уебсайта на централната банка , след като на..

публикувано на 20.05.24 в 19:58

Поредна вечер на протест в центъра на София

За поредна вечер жители на центъра на София протестираха срещу новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", и ул. "Фритьоф Нансен". Движението се осъществяваше в едната лента по бул. "П. Евтимий". До 20.00 часа беше затворено движението кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" с ул. "Граф Игнатиев". Протест на..

публикувано на 20.05.24 в 19:39

България запазва едно от най-високите нива на енергийна бедност в ЕС

България запазва едно от най-високите нива на енергийна бедност в Европейския съюз и въпреки това изостава с въвеждането на защитен механизъм за енергийно бедните домакинства.  Това сочи доклад Института за икономически изследвания на БАН за миналата година. Ниските доходи и високите разходи за енергия поставят в България на дъното -  сред..

публикувано на 20.05.24 в 19:36