Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обявения за издирване ученик от Хасково

Снимка: Ани Петрова

Обявеното за национално издирване дете от Хасково е открито живо и здраво.
Установено е, че 13-годишният Дениз Рамадан Яшар, който вчера не се е прибрал след училище, е отишъл с автобус при свои роднини.
Те обаче не са съобщили на родителите му, че синът им е при тях, съобщи полицията. 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът на Босилеград е избран за седми пореден мандат

Владимир Захариев, който е кмет на Босилеград от 2001 година, е избран за седми породен мандат, сочат окончателните резултати от проведените през уикенда местни избори в Сърбия.  За Захариев и оглавяваната от него листа са гласували почти 93% от избирателите. Предстои свикване на общинската скупщина и полагане на клетва на избрания за нов..

публикувано на 04.06.24 в 18:23

Украйна иска още системи Patriot от съюзниците

Русия атакува с крилати ракети град Днипро в Централна Украйна. Местните власти твърдят, че ракетите "Искандер-К" са били прехванати, но фрагменти от тях все пак са поразили жилищен район, предават "Ройтерс" и АФП. Ранени са били осем мирни жители, сред тях едномесечно бебе. Десетки жилища са с избити прозорци и други щети. Късно вчера..

публикувано на 04.06.24 в 17:57
Росен Йорданов

Росен Йорданов: Ефектът от говоренето на президента е талибанизиране на обществото

Човек, който системно толерира разделението в обществото, е трудно да бъде квалифициран като държавен глава . ... Когато говориш по този начин, настройваш емоционално една група от обществото срещу друга. Обществото се талибанизира, Това е ефектът - настройване на хората един срещу друг . Коментара направи пред БНР психологът Росен Йорданов, който..

публикувано на 04.06.24 в 17:38

Живко Живков е новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум"

Живко Живков е новият изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум", съобщиха от Министерството на икономиката.  Съставът на Съвета на директорите вече е вписан в Търговския регистър. През миналата седмица министър Петко Николов поиска оставката на директора и директорския борд заради напрежение в предприятието и искане на работниците за 30-процентно..

публикувано на 04.06.24 в 17:21

В Хасково няма задържани за купуване на гласове

В Хасково няма задържани за купуване на гласове при провеждащата се днес операция, но има арестувани шестима за държане на наркотици.  От началото на предизборната кампания в ОД МВР - Хасково са получени два сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите, докладвани са на прокуратурата, но са се оказали неоснователни...

публикувано на 04.06.24 в 17:12

Даниел Стефанов: Посланията на Радев са разделящи и не им е мястото в предизборната кампания

Посланията на президента Румен Радев са разделящи и не им е мястото в предизборната кампания . Това каза пред БНР политологът и експерт по изборни системи Даниел Стефанов, преподавател в НБУ: "Държавният глава по дефиниция трябва да обединява нацията. ... Той злоупотребява с тема, която е свързана с абсолютно легитимни опасения на хората, за..

публикувано на 04.06.24 в 16:45

"13 века България“ ще анулира конкурса за български роман

Национален дарителски Фонд "13 века България“ ще анулира проведения конкурс за годишната Национална литературна награда за български роман. Управителният съвет на фонда реши конкурсът да бъде проведен повторно до края на годината.  До решението се стигна, след като се оказа, че един член на журито е бил и редактор на отличения тази година роман "Вулкан"...

публикувано на 04.06.24 в 16:45