Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета етапна победа за Тадей Погачар в Джирото

Снимка: БТА

Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Италия Тадей Погачар от отбора на Обединените арабски емирства постигна третата си етапна победа в състезанието.

В осмия етап той измина най-бързо 152-километровата дистанция от Сполето до Прати ди Тиво, като финишира за 4 часа, 2 минути и 16 секунди. Словенецът, който спечели и вчерашния индивидуален старт по часовник, отново показа, че се намира във върхова спортна форма и не остави никаква надежда на конкурентите си във финалния спринт.

Втори зад словенеца се нареди колумбиецът Дани Мартинес от Бора-Хансгрое, а трети е австралиецът Бен О'Конър от Декатлон. На останалата част от челната група съдиите присъдиха изоставане от две секунди.

В генералното класиране начело е Погачар. Носителят на "розовото трико" има преднина от 2:40 минути пред Мартинес и 2:58 минути пред британеца Герайнт Томас (Инеос). 


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски продаде Хосе Кордоба на английския Норич

Левски продаде Хосе Кордоба на английския Норич

От Левски съобщиха, че са продали най-добрия си защитник Хосе Кордоба на английския Норич. Така националът на Панама ще продължи кариерата си от новия сезон в английския Чемпиъншип. „ПФК Левски трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб Норич. Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато..

публикувано на 05.06.24 в 18:42
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо ще получава по 11,5 млн. долара годишно

Португалският треньор Жозе Моуриньо ще получава по 11.5 милиона долара годишна заплата начело на турския гранд Фенербахче, съобщава агенция АП. Информация за бонусите към основната заплата на специалиста не бе обявена. Целта пред португалеца е да спечели турската лига. Футболистите на Фенербахче не са триумфирали в местното първенство..

публикувано на 05.06.24 в 18:04
Джазмин Паолини

Италианка стигна до първи полуфинал в „Големия шлем“

Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Отркитото първенство на Франция по тенис, като се наложи над фаворитката Елена Рибакина с 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт. Това ще бъде първи полуфинал за Паолини на турнир от „Големия шлем“, като със спечелените до момента 350 точки за..

публикувано на 05.06.24 в 18:02
Линой Ашрам

Олимпийската шампионка Линой Ашрам в ново амплоа – влезе в танцовото шоу "Танци със звездите"

Любителите на телевизионните реалити формати и танцуващите почти само "по телевизора" израелци вече имат нов кумир. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Линой Ашрам, която сега е и една от треньорките на израелския олимпийски отбор, влезе в ново амплоа – на танцьорка. Партньор на студентката в спортната академия на Израел е Рафаел..

публикувано на 05.06.24 в 11:45
Карлос Алкарас

Алкарас си осигури полуфинал срещу Синер на "Ролан Гарос"

Испанецът Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж и си осигури двубой с новия лидер в световната ранглиста Яник Синер (Италия), който по-рано отстрани Григор Димитров с 6:2, 6:4 и 7:6. Поставеният под номер 3 в схемата Алкарас спечели четвъртфинала си срещу гърка Стефанос Циципас в три сета - 6:3,..

публикувано на 05.06.24 в 07:45
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Бяхме дисциплинирани в дефанзивен план

Селекционерът на националния ни футболен отбор Илиан Илиев записа пети мач начело на тима. Резутатите от петте мача са една победа и четири равенства. Последното бе снощи - 0:0 при гостуването на Румъния в първата от двете юнски контроли.  "Първо, което искахме и го работихме на Бояна, е да сме изключително дисциплинирани в дефанзивен план...

публикувано на 05.06.24 в 07:20
Румъния - България - 0:0

Националният ни отбор записа нулево равенство срещу Румъния, вратарят Дюлгеров спаси дузпа

Националните отбори на Румъния и България завършиха 0:0 в контролна среща, която се игра на стадион "Стяуа" в Букурещ. Това беше пети мач на селекционера Илиан Илиев и четвърто равенство, като все още лъвовете не са претърпели поражение в този период. Вратарят Иван Дюлгеров има огромна заслуга за равенството, след като пет минути след началото на..

публикувано на 04.06.24 в 23:43