Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Отбранителна индустрия и космос" на конференция в София

Сателитите на Спейс-Х в нощно небе
Снимка: архив

Национален информационен ден по въпросите на Европейския фонд за отбрана 2024 ще се проведе в София Тех Парк. Информационният ден се организира от Министерството на икономиката. Сред участниците са представител на Главна Дирекция "Отбранителна индустрия и космос", както и на Европейската комисия.

На  Информационния ден ще бъдат представени работната програма на Европейския фонд за отбрана за 2024 г. и нейните приоритетни направления според Министерството на отбраната.

Министерството на икономиката ще припомни какво постигна Европейският фонд за отбрана.

А български компании и научно-излседователски организации ще споделят опита на България от участието ѝ в Европейската програма за индустриално развитие на отбраната.

Събитието е предназначено за представители на администрацията и бизнеса, научните и академичните среди, както и за асоциациите и браншовите организации.

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Екзитпол на "Галъп" към 20 часа: ГЕРБ-СДС - 26,7%, ПП-ДБ - 15,5%, ДПС - 15,1%, "Възраждане" - 14,7%

ГЕРБ-СДС печелят днешните парламентарни избори с 26,7%, сочат данни от екзитпол към 20 часа на "Галъп", агенцията партньор на БНР на вота 2 в 1. ПП-ДБ са втори с 15,5%, а ДПС трети - 15,1%. Четвърта политическа сила е "Възраждане" - 14,7%. Следват БСП – 9,8% и "Има такъв народ" – 6,4 на сто. Под 4-процентната бариера остават..

публикувано на 09.06.24 в 20:23

Крайната десница печели терен на евроизборите в Германия, Австрия и Нидерландия

Кандидатите, представляващи крайната десница, вземат най-много места в Европейския парламент от Германия, Австрия и Нидерландия, сочат оповестените екзит полове преди малко. Победа за Австрийската партия на свободата на евровота, сочат първите прогнозни резултати В Германия те са посочени като необвързани и имат 19 мандата, в Австрия са на..

публикувано на 09.06.24 в 20:21

Три социологически агенции: ГЕРБ – СДС – победител на вота

ГЕРБ-СДС е победител на вота днес. Това сочат данните на социологическите агенции "Тренд", "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс". Според екзитпол на "Тренд" за ГЕРБ-СДС  са гласували 25,8% от упражнилите правото си на вот, за ПП-ДБ - 15,5%, за ДПС - 14,7%, за "Възраждане" - 14,2%, за БСП - 8,9%, за ИТН - 6,5%, за  "Величие" - 3,2%, за "Синя България"..

публикувано на 09.06.24 в 20:20
Бойко Борисов

Борисов: Не виждам как ще се състави правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави под съмнение шансовете за съставяне на правителство след поредните предсрочни парламентарни избори при гласуването си малко преди обед: "Аз не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем само с ДПС. ПП-ДБ могат само с "Възраждане" и БСП от това, което разбирам. Не могат пък с ГЕРБ и ДПС...

публикувано на 09.06.24 в 20:11

Пеевски: Хората заслужават ново начало

"На този етап не виждам възможност. След резултатите, тогава вече мога да ви кажа". Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. "Хората заслужават ново начало. Време е да направим стабилно правителство, не да има толкова много избори. Това пречи на нормалното функциониране на държавата. Преди това цикълът от предсрочни избори преди две години..

публикувано на 09.06.24 в 20:03
Графика с данни от екзитпол, разпространен от основните гръцки телевизионни канали веднага след затварянето на избирателните секции в страната в 19 ч.

Първи данни от екзитпол на евровота в Гърция: Победа на управляващите от "Нова демокрация"

Победа на управляващите консерватори от гръцката "Нова демокрация", сочат първите данни от екзитпол на след края на евровота в южната ни съседка. И на тези евроизбори имаше български кандидат за член на Европарламента. Дали обаче Константина Кунева от Гръцката комунистическа партия ще бъде избрана ще стане ясно в следващите дни. Лидерите на гръцките..

публикувано на 09.06.24 в 20:00

"Галъп": ГЕРБ - 26,5%, ДПС - 15,3%, ПП-ДБ - 15,1%, "Възраждане" - 14,7%

Предсрочните избори за национален парламент се печелят убедително от ГЕРБ-СДС , сочат резултатите от екзитпол на "Галъп интернешънъл болкан", социологическата агенция, с която БНР работи на изборите 2 в 1. На второ място е ДПС с 15,3 на сто от имащите право на глас. Третото място е за коалицията ПП-ДБ , те получават подкрепата на..

публикувано на 09.06.24 в 20:00