Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между екшъна и новините… изберете сами

БНР Новини
Схемата е до болка позната и започва с обаждане по стационарния телефон
Снимка: БГНЕС

Омръзна ми, но се налага пак да повдигна темата. Полицията в Шумен издирва телефонен измамник, който взел 45 хил. лв. от 80-годишна жена. Схемата е позната и започва с телефонно обаждане по стационарния телефон. Обаждащият се представя  за  полицай и вкарва възрастната дама в екшън по залавяне на престъпник. Госпожата получава уверение, че ако акцията е успешна, тя ще получи доживотно увеличение на пенсията. Мъжът оставя телефон за  връзка – 08 112, жената се сеща да звъни, но без успех. Ами, разбира се, защото просто няма такъв телефон  И въпреки това малко по-късно й се обажда друг мъж, който иска от нея 20 000 лева, за да не пострадат тя и близките й. После пак се обажда псевдо полицаят… И така докато 80 годишната жена не оставя  пред вратата на своето жилище въпросните 45 хиляди лева и златните си накити. Няколко часа по-късно възрастната жена разбира, че е измамена и хуква към полицията, откъдето в момента издирват парите й и е образувано досъдебно производство  по някой си член.
Така. Налага се пак да повторя, че случай в историята на полицията, в който някой полицай да се обади по телефона  на  обикновен гражданин и да го покани да участва в схема по залавянето на престъпник не съществува, защото не е ПРОФЕСИОНАЛНО.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова магистърска програма по астробиология в СУ

СУ "Св. Климент Охридски" открива  нова интердисциплинарна магистърска програма по астробилогия . За целите и възможностите, които предлага специалността, в "Нашият ден" говори гл. ас. д-р Петър Евтимов от Биологическия факултет на Софийския университет. В началото на разговора д-р Евтимов пояснява същността на астробиологията като наука:..

публикувано на 29.04.24 в 12:50

Да подариш една чиста и зелена природа

Това издание на "Terra Култура" посвещаваме на спасителите на ежедневието – хората, чието мислене се простира отвъд удобството на безразличието. Един от тях е Георги Златинов , който е в основата на това с. Делчево да се превърне в най-чистото село, а Гоце Делчев – в най-чистия град. Усилията да организира почистването и залесяването на цели..

публикувано на 29.04.24 в 12:36

Туризмът – разцвет и някои девиации

"Обичам туризма, но не обичам туристите" – такива изказвания могат да се видят в специализирани чатове и групи по темата "туризъм". Всъщност само преди два века хората са се придвижвали в пространството масово единствено при война, природен катаклизъм или за търговия. Кога и защо става толкова привлекателно да се пътешества? Защо понякога обсесията..

публикувано на 29.04.24 в 12:00

Ден за почит към загиналите при трудови злополуки

Според статистиката ежегодно в световен план има приблизително 22,85 млн. жертви на трудови злополуки. През изминалата година у нас са декларирани 87 смъртни случая поради работен инцидент.   28 април е официалният Международен ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници , а също и Световен ден за..

публикувано на 29.04.24 в 11:15

Фотоизложба в защита на европейските ценности

Пред прага на изборите за Европейски парламент Сдружение "Мулти култи колектив" отправя послание към обществото – на 30 април с подкрепата на Европейската мрежа срещу расизма (ENAR) и Столична община ще бъде открита фотоизложба за социално ангажирано изкуство, озаглавена "Не на расизма в Европейския съюз" . За проекта в "Нашият ден" разказва..

публикувано на 29.04.24 в 09:55