Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Златков – момчето с много лица

10
Мартин Златков
Снимка: личен архив

Мартин се занимава с рисуване. Зад гърба си има две самостоятелни изложби „Рисувано стъкло“. Първата се случва на 8 март 2017 г. в залата на Драматичен театър в град Кюстендил, а втората на 10 април 2017 г. в Народно читалище „Димитър Каляшки – 1920“ в с. Жиленци, обл. Кюстендил, и е представена изцяло пред детска публика. Втората изложба съвпада и със Седмицата на гората, като по този повод се осъществява урок навън, в който Мартин показва на децата техники за рисуване. През 2019 г. защитава докторска теза на тема „Технологични аспекти в дизайна на продукти от рисувано стъкло“ към Техническия университет в София с ръководител проф. Николай Ангелов.

Мартин се занимава и с фотография. Казва, че природата е неговото любимо място, на което редовно ходи, за да „презареди“ батериите, както и да почерпи вдъхновение и да достигне до душевно спокойствие.

Но талантите на Мартин не спират дотук. Той обича да приготвя домашни сладки вкусотии. Много рядко обаче успява да ги снима, но пък е щастлив, че са дали повод за усмивки на много хора.

Мартин Златков е доброволец към CISV (Children International Summer Villages) Bulgaria, където допринася като дизайнер, Национален представител (NAR - National Association Representative), както и като Social Media Coordinator. Мартин създава и свой собствен сайт, където можете да откриете повече информация за него.

За талантите на Мартин, както и стихотворението, което той измисли специално за „Нашият ден“, можете да чуете в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Кюранов

Красотата в изложба на Иван Кюранов

Иван Кюранов излага свои творби в самостоятелната си изложба "Красота".  Тя съчетава различни подходи и смесени техники – от класическите маслени бои върху платно до съвременни, стилизирани технологични постмодерни трактовки в областта на индивидуалните живописни интерпретации и взаимодействия с фотоизображения, използвани като базов материал.  Някои..

публикувано на 16.05.24 в 13:35

Феникс Върбанов и мъртвото течение в голямата човешка авантюра

Българското, китайското и френското се пресичат в житейското и творческо ДНК на художника Феникс Върбанов , роден от легендарната любов на художника Марин Върбанов (Ван Ман) с китайката Сун Куей. Тази вечер в галерия "Аросита" от 18 ч. художникът ще открие изложбата "Мъртво течение". За първите творчески искри, живота между три култури и..

публикувано на 16.05.24 в 12:45

Какво се случва на Солунския панаир на книгата?

Солунският международен панаир на книгата, провеждан в южната ни съседка Гърция, се очертава като едно от най-значимите литературни събития в Югоизточна Европа и не само. Тазгодишното издание привлича 1500 участници, които ще имат възможност да се включат в над 500 събития, разпределени в 14 зали и 4 различни сгради, заемащи обща площ от 16 000..

обновено на 16.05.24 в 11:06
Илина Михайлова и Деян Вачков

Оперните изпълнители Илина Михайлова и Деян Вачков отново в България

Два оперни спектакъла на живеещите в Испания съпрузи Илина Михайлова и Деян Вачков предстоят в Държавната опера във Варна. На 17 май Деян Вачков ще дебютира в ролята на барон Скарпия в една от най-драматичните опери на Джакомо Пучини "Тоска". На диригентския пулт ще застане номинираният за награда "Грами" Росен Гергов. Илина Михайлова ще бъде..

публикувано на 16.05.24 в 10:10

Прави Карнавал, не война

Пъстроцветни костюми, маски, танци и музика ще завладеят Габрово в края на седмицата, Предстои традиционният за града карнавал. Мотото тази година е "Прави Карнавал, не война".  Отделните сцени, изработвани в продължение на няколко месеца от художници, артисти, шивачи и доброволци, представят сатиричен поглед върху политически и обществени теми и..

публикувано на 16.05.24 в 09:20