Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледен концерт в Каварна днес

Снимка: БГНЕС

В празничната програма за коледните и новогодишни празници, днес, 11 декември, се вписва концерт, който ще се проведе от 18 часа в Художествената галерия „ Христо Градечлиев“ в Каварна. В него ще вземат участие актьорът Владимир Михайлов, Ерсин Мустафов – музикант, певец, фронтмен на група „JEREMY?“, Петър Писарски и Петър, по-известен като „Пепи“ Маринов – вокал от група „Атлас“ и певицата, изпълняваща поп музика и песни – Веселина Бонева – известна в музикалния свят като Веси Бонева.

Двама от изпълнителите са от Каварна – Ерсин Мустафов и Пепи Маринов. Те често се завръщат в родния си град, за да вземат участие в събития, организирани от отдел „Култура и Туризъм“ към общинската администрация в Каварна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мери Бойс Бенд казва „Здравей!“

В началото на тази година  Мери Бойс Бенд отпразнува  с концерт своя 29-ти рожден ден, а преди броени дни издадоха нов сингъл, с който казват "Здравей" на всеки, който обича тяхната музика. Това е първата нова продукция на бандата, която се появява 6 години след  последния им албум "Щастливи дни" . Новата песен, ще бъде включени в предстоящия албум..

публикувано на 13.05.24 в 17:47

Студенти представят изложбата "Хубави места във Варна"

Изложбата "Хубави места във Варна"на студенти от специалност "Графичен дизайн" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" ще бъде открита в Галерия 12 на Областната администрация във Варна (ул. "Преслав" 26) от 17.00 ч. днес.  В експозицията са представени над 40 рисунки на 15 студенти - млади автори, които пресъздават градската среда..

публикувано на 13.05.24 в 15:33

Изложба "Възприятия" представя Петра Добревска в Балчик

Изложбата-живопис "Възприятия" на художничката Петра Добревска  е част от програмата, посветена на 100 години от създаването на Двореца в Балчик.  Експозицията включва 35 платна, от които струи динамика и настроение, движение и невероятна комбинация от цветове. Допълват ги оригиналните бижута на авторката (Petra Jewels). Петра Добревска ги създава,..

публикувано на 13.05.24 в 15:04

За 16-и път Европейска нощ на музеите в Балчик

И през 2024 година Историческият музей в Балчик се включва в инициативата "Европейска нощ на музеите" на 18 май - събота. Посетителите ще могат да се насладят на постоянните експозиции в Исторически музей, Художествена галерия и Етнографска къща, както и на програма, подготвена специално за събитието. Основната част от програмата ще премине в..

публикувано на 13.05.24 в 14:22

Проф. Николай Овчаров представя "Великите владетели на Второто българско царство" във Варна

Един от най-вълнуващите периоди в българската история – този на средновековната Българска империя – оживява в изданието "Великите владетели на Второто българско царство" от българския археолог проф. Николай Овчаров, известен със своите проучвания в Перперикон, Татул, Велико Търново, Мисионис, Урвич и Велики Преслав. След успешната премиера на книгата в..

публикувано на 10.05.24 в 15:50

Изложбата "Яйце от крава, мляко от кокошка" откриха в Добрич

Трима художници откриха изложба в Художествената галерия в Добрич с оригиналното заглавие "Яйце от крава, мляко от кокошка". Творбите на Желко Терзиев, Калина Димитрова и Красимир Терзиев са в различни направления на визуалното изкуство и експериментират по интересен начин с изразните средства на киното, фотографията, инсталацията, живописта...

публикувано на 10.05.24 в 13:36

Започнаха майските празници в Балчик

Майските празници в Балчик започнаха с откриването на две изложби - "Участието на България във Втората световна война - двете страни на медала". Тя е подредена в балчишкия музей в рамките поне на месец. Другата е в Общински детски комплекс от конкурса "Моята България". На 16 май Мира Добрева ще представи пред балчишката публика книгата си "Светулки..

публикувано на 10.05.24 в 10:59