Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 години, споделени с Радио Варна, на верния слушател Петко Александров


Петко Александров е от редовните слушатели на Радио Варна около 70 години. Така навръх своя 79-и рожден ден и в навечерието на 90-годишнината на Радио Варна, той застана пред микрофона, за да сподели за своята голяма любов – радиото и привързаността вече близо 70 г. 

Петко Александров от 10-годишен слуша Радио Варна. Ляга си вечер със звука от радиоуредбата и се събужда сутрин отново на честотите на любимото си радио. 

Ето какво сподели още Петко Александров пред Нина Милошевич в своя ден рожден, в който не пропусна да дойде и да почерпи екипа ни, отново:

"Неразривно съм свързан с Радио Варна и няма да е пресилено, ако кажа, че то е мой втори роден дом. Аз съм от 10-годишен привърженик на Радиото, когато слушах детските приказки. До днес съм останал с впечатлението от детския герой Бърборино. Бяхме бедно семейство и съжалявам, защото сутрин, когато започваше детската приказка, се прилепвах до стената на някоя къща, за да слушам този интересен герой", споделя с вълнение Петко Александров.

Едно време хората са си сверявали часовника буквално и в преносен смисъл с Радио Варна, разказва още Петко Александров, който не пропуска да сподели, че много от сватбите по онова време са се правили на фона на музиката от Радиото.  "Ако някой нямаше радиоуредба, съсед си услужваше с радиото, за да направят сватбата. Радиото беше всичко за всяко едно семейство", разказва Петко Александров. Като деца със сестра му са се чудили как музикантите, певците, хората, говорещи от радиото, могат да бъдат достижими, а сестра му "авторитетно отговаря: няма как да дойдат по жицата", спомня си Петко.  

Първата му истинска среща в радиото и допир до неговата голяма радиолюбов е чрез интервю на колегата Димитрина Дончева. "Бях много развълнуван. Тогава за първи път се запознах с госпожа Ваня Славова, Кремена Иванова, спортния журналист Румен Генов", споделя Петко. 

Някога предаванията бяха по-народни, разказва още верният слушател на Радио Варна и добавя, че днес повече се говори за политика. Сред любимите му предавания днес са "Архитектурата на стара Варна" с водещи Светлана Вълкова и Християн Облаков, "На село", "Съботна трапеза" с водещ Християн Неделчев и "Неделна наздравица" с водещ Христо Николов. 

С пожеланията за здраве и още новаторство в ефира на Радио Варна по случай 90-годишнина на медията, Петко Александров си пожела да посрещне догодина своя 80-и рожден ден. 

Екипът на Радио Варна пожелава на господин Петко Александров да е здрав, все така верен на себе си и на Радиото!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Забравени пейзажи представя художникът Милчо Талев

 Галерия Ларго ще представи за първи със самостоятелна изложба във Варна Милчо Талев.  Експозицията се нарича „Забравени пейзажи“ и представя около 20 живописни платна, повечето създадени специално за представянето му във Варна. Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с художника Милчо Талев:..

публикувано на 29.04.24 в 09:20

Д-р Владимир Славчев: Варненският некропол не е наша собственост. Той е притежание на нацията

Не са достатъчни средствата за археологическите разкопки на Варненския халколитен некропол. Това потвърди д-р Владимир Славчев, ръководител на археологическия екип. Нужни са около 50 000 лева, с които ще се удължи работата на терен и археолозите ще се приближат към пълното проучване на източния район на некропола.  Регионалният исторически музей..

публикувано на 26.04.24 в 10:15

"Пейзажът и градът" представя три творчески поколения в българското изкуство

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя до 16 май тематичната изложба “Пейзажът и градът”. В нея са включени 43 произведения живопис на 37 художници от фонда на художествения музей, създадени от три творчески поколения в българското изкуство. Селекцията е на изкуствоведа Румен Серафимов, главен уредник в Галерията и куратор..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08