SOS детски селища с подкрепа за самостоятелен живот за младежи

SOS детски селища в България започва процедура за подбор на младежи за получаване на подкрепа за самостоятелен живот. Това се случва в рамките на проект „Пътеки към свободата: овластяване на младежи от алтернативна грижа да заживеят..

публикувано на 29.04.20 в 10:23
Център за настаняване от семеен тип в Благоевград

Центровете от семеен тип - без указания за действие при заразяване

Центровете за настаняване от семеен тип, в които се отглеждат деца и младежи, се нуждаят от допълнителна подкрепа. За това алармират пред "Хоризонт" от Фондация "Сийдър". Извънредното положение е истинско предизвикателство за персонала , който..

публикувано на 28.04.20 в 14:07
Буреносни облаци и над българския туризъм вследствие на пандемията: лято 2020 е пълно с неизвестни.

Туристическият сезон в сянката на коронавируса

С чартърни полети от Германия и Великобритания на 17 юни се очакват първите туристи по Южното Черноморие. Това ще се случи, ако извънредното положение в страната не бъде удължено. На 23 юни Слънчев бряг се готви да посрещне първите чешки групи...

публикувано на 28.04.20 в 11:37

Родители, учители и директори призовават учебната година да приключи дистанционно

Ден след като стана ясно, че изпитните дати за матурите най-вероятно ще бъдат повторно промени и отложени за месец юни, един въпрос продължава да вълнува родителите – ще се връщат ли децата им в клас до края на учебната година, след като подобни..

публикувано на 27.04.20 в 14:40

Отварят парковете за родители с деца (галерия)

Разходките в паркове от днес са разрешени, но всеки кмет трябва да организира  контрол на посещенията. Десет столични парка от днес са отворени за родители с деца . Разходките там обаче са разрешени при определени условия, обясни столичният кмет..

обновено на 27.04.20 в 13:30

Проф. Митев: Абсолютното господство на пазарния принцип е разрушително за обществото

"Възловият въпрос е за границите между пазарна икономика и пазарно общество. Размахът на пандемията е свързан с пренасянето на принципите на пазарната икономика и в сферата на здравеопазването.  Има неща, които не могат да бъдат търговски..

публикувано на 27.04.20 в 12:38
Веселина Седларска

Веселина Седларска: Нашият търпеж е виновен

„ Днес е Томина неделя и често съм си мислела, че нашият манталитет, този на българина, е най-близо до този апостол , който трябва да бръкне в раните на Исус, за да разбере, че са истински. Нека най-сетне да бръкнем в тази рана и да разберем, че..

публикувано на 26.04.20 в 11:52

Д-р Ангел Кунчев: Ключовото е не къде ходиш, а как се държиш

„ Ключовото е не къде ходиш, а как се държиш . Рискът се появява, когато хората се събират по много на едно място... Не е въпросът във формата, важно е съдържанието. Трябва все още да се държим.  Ако сега отпушим нещата, ще се обезсмислят всички..

публикувано на 26.04.20 в 09:52

Термокамери и мобилни приложения - имат ли личните данни ясна граница

Може ли да има термокамери в театрите и кината и те да станат задължителни и за големите търговски вериги? Евентуална регулация в тази посока провокира разнопосочни коментари. Първото предложение дойде от министъра на културата Боил Банов, а след..

публикувано на 24.04.20 в 13:52

Д-р Валери Велев: Няма особен смисъл да се затварят млади и здрави хора

„Най-важният принцип в епидемиологията е да се ограничат, карантинират и да се пазят болните, заразоносителите и рисковите категории .“ Това мнение изрази в предаването „Преди всички“ д-р Валери Велев от Детската клиника на Болницата по..

публикувано на 24.04.20 в 09:23